728x90 AdSpace

  • Son Dakika

    22 Mart 2016 Salı

    Vodafone Arena Açılıyor.

    Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Orman, Vodafone Arena'nın resmi açılışın 10 Nisan'da yapılacağını, ilk maçın da 11 Nisan'da Bursaspor ile oynanacağını duyurdu.

    Vodafone Arena'da geri sayıma geçildi... Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yeni statla ilgili basın toplantısı düzenledi. Orman, Vodafone Arena'nın resmi açılışının 10 Nisan'da yapılacağını, ilk maçlarını da 11 Nisan'da Bursaspor ile oynayacaklarını açıkladı.

    İşte Fikret Orman'ın açıklamaları:
    "21 Mart 2012'de göreve geldik. O gün başladık çalışmalara. Yaklaşık 1 yıl izin almak için çalıştık. 21 tane kurula girdik ve izin aldık. Dönemin başbakanı, şimdiki cumhurbaşkanımızın büyük faydası oldu. O olmasaydı 1 yılda bu izni almamız mümkün olmazdı. Sayın cumhurbaşkanımız bize çok yardımcı oldu. Kulübün bulunduğu zor durum içinde Vodafone'la birlikteliğimiz başladı. Onlara teşekkür ediyorum. Türkiye'nin en büyük sponsorluk anlaşmasını yaptık."
    "Artık statta sona geldik. Bugün de bunun için buradayız. Büyük mücadele ettik, kolay olmadı bu süreç. 'Bu stadın izni alınamaz, elinden alınamaz...' gibi bir sürü şeyle uğraştık. İnşaatla beraber 3 senedir deplasmanda maç yaptık. Her sene şampiyonluğa oynadık. Gelir kaybımız oldu. Tüm Türkiye stat nasıl yapılır artık biliyor. Gün gün takip ediliyor. Beşiktaş taraftarı saat saat bunu takip etti. Taraftarımıza da buradan çok teşekkür etmek istiyorum."

    "Bu stadın 147 tane locası var. Hepsi satıldı, 20 kadar da sıra bekleyen var. Bunlara yatırım yapanlara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çok zor bir lokasyon, deniz seviyesinin altında. -4'te maç oynayacağız. Her gün 250 bin arabanın döndüğü stattan, 85 bin kamyon malzeme çıkartıp yaklaşık 100 bin kamyon malzeme getirdik. İnanılmaz derecede zor bir inşaattı. Deprem yükleri o kadar aşağı girdiğimiz için zordu. 6 kişiyle yapılıyor' dendi, demek ki çok iyi çalışıyormuş bu 6 kişi. İşin şakası bu. Binin üzerinde kişiyle çalıştık. Burayı bir stat diye düşünmemek lazım, buraya bir saray yaptık. Tabelalar açılınca daha rahat göreceksiniz. Bir cazibe merkezi yarattık. Her detayıyla çok ilgilendik. 350 milyon TL civarı bir masraf yaptık. Sponsorlarla birlikte 400 Milyon TL'yi bulan bir yatırım gerçekleştirmiş olduk. Normal bir statta çim uygulaması 700 bin TL civarıdır, biz 12 milyon TL civarı para harcadık. Güvenlik için 20 milyona yakın para harcadık. Bu stat görme engellilerin de maç izleyebileceği bir stattır. Çatısından çimine, akıllı stadından engellilere yönelik çalışmasına kadar Türk sporunun gururu bir şey yaptığımızı düşünüyorum."
    "Çimler değişecek mi' deniyor, değişmeyecek, böyle kalacak."
    "İlk açılışımız devlet protokolüne ve divan üyelerine olacak. Ondan sonra ilk maçımızı yapacağız. Aslında taraftarımıza yönelik bir şey yapacaktık. Ancak bu terör olayları nedeniyle sonraya bıraktık. Türkiye'nin ilk interaktif müzesini yapacağız. Mağazamızın açılışına ayrı yapacağız. Sezon sonunda çok büyük bir konserle de müzikseverlere açmak istiyoruz. Önümüzdeki 6 ay içinde tüm Türkiye ve dünya ile paylaşacağız."

    "Stadın resmi açılışını 10 Nisan'da yapacağız. Vodafone Arena'da ilk maç 11 Nisan'da Bursaspor ile oynanacak."
    "Bursa maçı ile beraber Vodafone Arena'da oynayacağımız 3 maçımız var. Kombine alanlar, önümüzdeki sezon geçerli olacak. Bu 3 maç için bilet satacağız. İletişim departmanımız ve pazarlama departmanımız yeni kombine fiyatlarını yarından itibaren açıklamaya başlayacaklar. Kombine sahiplerinin öncelikleri var bu biletleri alabilme konusunda. İnşallah şampiyonlukta da geriye saymaya başladık. Beşiktaş taraftarıyla hep beraber stadımızda şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyoruz. Şerefiyle oynayan hakkıyla kazanan bir kulübün başkanı olarak da inşallah kupayı orada kaldırmak bize nasip olur."
    Beşiktaş, bu sezon Vodafone Arena'da Bursaspor, Kayserispor ve Osmanlıspor ile karşılaşacak.
    "3 maçlık bilet satışlarından 10 milyon dolar kazanacağız. Eski İnönü Stadı'nda yıllık kazanç bu civardaydı. Vodafone Arena’da 41 bin 903, 42 bin civarında koltuk olacak. Numaralı tarafına Şeref Bey’in, kapalı tarafına Baba Hakkı’nın ismini vermek istiyoruz. Stadın duvarlarına Beşiktaş’a hizmet etmiş kişilerin fotoğraflarını koyacağız."

    BARCELONA VE BAYERN MÜNİH İLE AÇILIŞ MAÇI YAPMAK İSTİYORUZ.
    "Barcelona ile maç yapma niyetimiz var. Aslında '3B' olarak, yani Barcelona, Bayern Mühih ve Beşiktaş olarak bir açılış gerçekleştirmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi takvimleri netleşsin böyle bir niyetimiz var. Ayrıca zaten Vodafone'un senelik konser organizasyonları var."
    • Site Yorumları
    • Facebook Yorumları

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Kişi yorumu: Vodafone Arena Açılıyor. Değerlendirme: 5 Tarafından gözden geçirildi: Admin
    Yukarı Çık