728x90 AdSpace

  • Son Dakika

    16 Kasım 2023 Perşembe

    Bahar Candan ve Nihal Candan Kardeşler Tutuklandı!


    Son Dakika: Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşler tutuklandı
    sosyal medya fenomenleri bahar candan ve nihal candan kardeşler, İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada; 2020, 2021 ve 2022 yıllarında 79 mağdurun dolandırılması; “Suç Örgütüne Üye Olma” ve “Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçlarından gözaltına alındı.


    KARDEŞLERİN İFADELERİ ALINDI
    bu soruşturma kapsamında Kars’tan gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen İsrafil S. ile birlikte Candan kardeşlerin de Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde ifadeleri alındı. Şüphelilerin el konan cep telefonlarıyla ilgili incelemenin sürdüğü öğrenildi.

    ONUR APAYDIN ESKİ ERKEK ARKADAŞIYMIŞ
    Bahar Candan ve Nihal candan kardeşler, Mayıs 2023’de düzenlenen operasyonda tutuklanan dolandırıcılık çetesinin lideri Onur Apaydın’la ilişkileri soruldu. Onur Apaydın’ın çok eski erkek arkadaşı olduğunu belirten Nihal Candan, onunla uzun süre önce ayrıldığını belirtti.

    KAAN HAMZAOĞLU OLARAK BİLİYORMUŞ
    Onur Apaydın’ın ismini Kaan Hamzaoğlu olarak bildiğini anlatan Nihal Candan, onun hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını ve bu uzaklaştırma kararını aldırdıktan sonra gerçek adının Onur Apaydın olduğunu öğrendiğini söyledi.

    LÜKS RESTARONLARDA YEMEK SORULDU
    Dolandırıcılık çetesine yönelik yapılan çalışmalarda, çetenin kişileri tuzağa düşürmek için lüks restoranlarda yemekli tanıtım yaptıkları ortaya çıkmıştı. Bu yemekli tanıtımlarda da, Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin yer aldığı belirtilmişti. Candan kardeşlere bu lüks restoranlarda yapılan tanıtımlı yemekler de soruldu. Nihal Candan, o dönem Onur Apaydın’ın erkek arkadaşı olduğu için, erkek arkadaşıyla yemekli mekanlara veya gece kulübüne gittiğini söyledi. Ama bir dolandırıcılık organizasyonun içinde yer almadığını belirtti. Bahar Candan da, bahsedilen restoranlara birçok ünlü ismin gittiğini ifadesinde belirtti.

    SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER
    Dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçlamalarını kabul etmeyen kardeşlere, bazı kişilerin isimleri okunarak, “Bunu tanıyor musunuz” diye soruldu. Candan kardeşler söylenen isimleri tanımadıklarını belirti.

    "2 MİLYON YERİNE YANLIŞLIKLA 12 MİLYON" YAZMIŞ
    Bahar Candan’a, sosyal medya hesabında, "Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı" paylaşımı da soruldu. Bahar Candan o paylaşımda 2 yazacağına yanlışlıkla 12 yazdığını ve amacının espri olduğunu iddia etti.

    OPERASYON 3 YIL ÖNCE DÜZENLENMİŞTİ
    "Gümrükten hacizli otomobil getirerek yarı fiyata satıyoruz" vaadiyle birçok kişiyi dolandıran şebekeye 3 yıl önce operasyon düzenlenmişti.

    TUTUKLANMALARI TALEP EDİLDİ
    İddialara göre çetenin lideri Eren Koç ve Onur Apaydın’dı. Nihal ve Bahar Candan’ın 3 yıl önceki operasyonda da ifade verdikleri iddia edildi. İfadeleri tamamlanan Nihal Candan kardeşi Bahar Candan ve İsrafil S., Küçükçekmece Adliyesi’ne gönderildi. Kara para aklama iddiasıyla gözaltına alınan Candan kardeşler, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

    "AİLEMİZ ZATEN ZENGİN"
    Bahar ve Nihal Candan’a, lüks yaşantılarıyla ilgili “Para kaynağınız nedir” sorusuna, “Ailemiz zaten zengin. Ayrıca reklam gelirlerimiz var” dediği öğrenildi.

    TUTUKLANDILAR
    Mahkemeye sevk edilen Candan kardeşler suç örgütü kurmak ve üye olmak suçundan gözaltına alınmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
    Sonraki
    Önceki Haberler.
    Önceki Kayıt
    • Site Yorumları
    • Facebook Yorumları

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Kişi yorumu: Bahar Candan ve Nihal Candan Kardeşler Tutuklandı! Değerlendirme: 5 Tarafından gözden geçirildi: Admin
    Yukarı Çık