728x90 AdSpace

  • Son Dakika

    16 Ekim 2016 Pazar

    Özel ders nedir? ozelderse.com

    Kişiye özel ders, sınavlara hazırlık ve okula destek, istanbul içi özel ders veren her biri alanında profesyonel olan öğretmenlerle hemen iletişime geçebilirsiniz. Yıldız Tepe Eğitim: http://www.ozelderse.com/


    Özel ders, branşında uzman bir eğitimci ile öğrencinin birebir çalışmasıdır. Eğitimcinin, öğrencisine odaklanabilmesinin, öğrencinin hangi konularda eksik olduğunu görmesinin ve öğrencinin hangi tür konuları anlamakta zorlandığını anlayabilmesinin en kolay olduğu çalışma türü olduğundan en faydalı ve en verimli çalışma şeklidir. İhtiyaç duyulan her konuda özel ders verilebilir/alınabilir.


    Özel Dersin amacı Nedir? 
    Özel dersin bir çok amacı olabilir. Yaygın olarak, girilecek bir sınavdan yüksek puan almak için özel ders alınır. Ülke ve çağın şartlarında öğrencinin hayatı sınav olduğu için bu ihtiyaçla sık sık karşılaşılır. ÖSS, SBS, KPSS, bütünleme sınavları, not yükseltme sınavları... bu liste bitmez. Bu sınavların bir çoğunun ölçme ve değerlendirmesi rekabet mantığı ile yapıldığı için özel ders almak, bir öğrenci için ciddi bir avantaj haline gelmektedir.

    Özel Ders Almak Şart Mı? 
    Bu soruya öğrencilerin hepsi için "hayır" cevabını vermek mümkün değil. Malesef ülkemiz eğitim standartları oldukça düşük. Bir çok saygın sitede yüzbin öğretmen açığının olduğu beyan edilmektedir. Bu miktarda bir açığın hemen kapatılması mevcut şartlarda pek mümkün değil. Bu durum da, bir öğretmene gereğinden çok daha fazla öğrenci düşmesi demek, yani öğrenciye gereken ilginin verilememesi demektir. Dershaneler de, malesef bir alternatif ya da bir yardımcı olmaktan uzak. Bir kaç büyük kurumlaşmış dershane dışında hemen hepsi ekonomik geliri amacının odağına yerleştirdiği için çok düşük bir kalite ile eğitim vermektedir. Kaldı ki modern eğitim, her öğrencinin farklı farklı zeka yapılarına sahip olduğunu ve öğrencileri sınıflandırma ve gruplandırmanın yanlış olduğunu savunmaktadır. Örneğin trigonometri konusunu, klasik yöntemlerle anlatıldığı zaman anlayamayan bir öğrenci özel ders alarak konuya tamamen hakim olabilmekte ve sınavlarından çok yüksek notlar alabilmektedir. Benzeri örnekler artırılabilir. Özetle özel ders almak, her öğrenci için olmasa da bir çok öğrenci için şarttır.


    Özel Ders Alımında Kriterler Ne Olmalıdır? 
    Tabi ki de ilk önce güven ve kalite olmalıdır. Her anne ve babanın ilk önceliği çocuklarıdır. Hiç kimse çocuğuna daha önce hiç özel ders vermemiş, eğitim konusundaki başarısını kanıtlamamış insanların özel ders vermesini istemez. Bunun için eğitimci ile sizin aranızdaki köprü sağlam ve güvenilir olmalıdır. Otobüs durağında gördüğünüz her dersin verildiğini yazan bir ilan sizce ne kadar güvenilirdir? Ya da 2 dakikada üye olunabilen bir sitede gördüğünüz özel ders ilanına güvenir miydiniz?



    • Site Yorumları
    • Facebook Yorumları

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Kişi yorumu: Özel ders nedir? ozelderse.com Değerlendirme: 5 Tarafından gözden geçirildi: Admin
    Yukarı Çık