728x90 AdSpace

  • Son Dakika

    7 Ağustos 2016 Pazar

    7 Ağustos Yenikapı miting alanına nasıl gidilir?

    7 Ağustos 2016 Demokrasi ve Şehitler Mitingi Yenikapı Meydanı'nda yapılacak. Türkiye'nin 15 temmuz da yaşamış olduğu hain darbe girişimine karşı düzenlenen demokrasinin önemi ve şehitlerin anılacağı mitinge milyonlarca insanın akın etmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderlik ettiği ve TBMM'deki üç büyük parti liderinin de katılacağı 7 Ağustos Demokrasi ve Şehitler Mitingi hakkında bütün merak ettiğinizi haberimizde bulabilirsiniz. Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin vurgulanacağı tarihi mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Devlet Bahçeli katılacak. Türkiye'nin demokrasi gücüne yapılacak olan vurgu büyük bir önem arz ediyor. Bu mitinge katılacak milyonlarca vatandaşımızın merak ettiği bütün soruların cevaplarını hazırladık. 7 Ağustos Yeni Kapı mitingi saat kaçta? Mitinge nasıl ulaşılır? 7 Ağustos günü hangi yollar kapalı? Demokrasi ve Şehitler Mitingi hakkında merak ettiğiniz bütün detaylar haberlerjet.blogspot sitemizde...


    Yenikapı Mitingi saat kaçta başlayacak?

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı miting Pazar günü saat 17.00'de başlayacak. Mitinge İstanbul'un her yerinden ulaşılabilecek. Bunun için de çalışmaların yapıldığı Büyük şehir belediyesi tarafından açıklanırken miting alanına değişik noktalardan ring seferleri düzenlenecek. Ayrıca önemli bir uygulama ile engelli kişiler için de 50 adet otobüs hazırlanacak ve bunlara engelli tabelası konacak. Otobüslerin park alanı yani son duracağı yer olarak Kazlıçeşme belirlendi. Kazlıçeşme'de inen vatandaşlar Yenikapı miting alanına yürüyerek gidebilecek.


    Yenikapı miting alanına nasıl gidilir?


    Ayrıca çocuk ve yaşlılar için Kazlıçeşme – Yenikapı miting alanına 20 adet ring yapacak otobüs tahsis edildi. Bunun dışında yol boyunca su istasyonları ve ikram yerleri bulunacak.
    Ayrıca kiralanmış olan 50 adet deniz aracı ile de miting meydanına seferler düzenlenecek. Bunlar içinde 200 adet vapur, tekne vs olacak. Bu şekilde deniz yoluyla 12 noktadan sefer yapılması planlanıyor. Bu noktalar şöyle: Silivri, Bakırköy, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ve Adalar. Tüm bunların dışında katılımcılar Marmaray ve Metro'yu kullanabilecek. Belediyenin yapacağı düzenleme ile birlikte pek çok farklı yoldan miting alanına girilmesi sağlanacak.

    İstanbul'da 7 Ağustos'ta kapalı yollar şöyle;


    İstanbul Yenikapı'da düzenleneceği duyurulan Demokrasi ve Şehitler Mitingi kapsamında ,7 Ağustos 2016 Pazar günü, 06:00-24:00 saatleri arasında Bakırköy Aksu Caddesi (Taşhan Kavşağı) ve Fatih İlçesi Aksakal Caddesi arasında kalan Sahil Yolu'nun geçici olarak trafiğe kapatılacağı duyuruldu.

    Yenikapı miting alanı ulaşım bilgileri


    Yenikapı'ya İstanbul'un farklı noktalarından ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Bakırköy, Eminönü, Taksim'den hareket eden dolmuşlar ve otobüsler ile Yenikapı'ya ulaşmanız mümkündür. Sirkeci'den hareket eden banliyö trenlerini kullanarak da Yenikapı'ya ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda İstanbul dışından, Bandırma ve Yalova'dan Yenikapı'ya direk feribot ve deniz otobüsü seferleri bulunmaktadır.

    Yenikapı miting alanına giden otobüsler


    Bir çok semtten Yeni Kapı Miting Alanına giden otobüsler var, sizler için bu otobüslerin adlarını aşağıda verdik, buradan bakarak kolayca gidebilirsiniz.
    Yenikapı Miting Alanına giden otobüsler: 31Y Toki Ayazma - Yenikapı, 31 Yenibosna (Kuyumcukent) - Yenikapı 30D Dereboyu - Yenikapı, 77 Şişli - Yenikapı, 88A Yunus Emre Mahallesi - Yeni Kapı, 69A Mecidiyeköy - Yenikapı, 70KY Kurtuluş - Yenikapı, 70FY Feriköy - Yenikapı, 46ÇY Çağlayan - Yenikapı, 39D Yeşilpınar - Yenikapı

    İstanbul Avrupa yakası için ulaşım;


    Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Beşiktaş, Beyoğlu, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Çatalca, Şişli, Sultangazi, Kağıthane, Sarıyer, Silivri ilçelerinde; Belirlenen merkezlerden miting alanına otobüslerle ulaşım sağlanacaktır.Miting sonunda otobüs park alanlarından ilçelere dönüş sağlanacaktır. Ayrıca miting alanına aşağıdaki alternatif yollardan da ulaşım sağlanacaktır.

    Deniz yolu ile Ulaşım
    1-) Metro-Metrobüs ve Tramvay gibi ulaşım araçlarını kullanarak Feshane ve Yenikapı İDO iskelesine gelecek olan katılımcılar için miting alanına ring gemi seferleri düzenlenecektir:

     2-)  Metrobüs Ayvansaray Durağını kullanarak Eyüp Feshane İskelesine gelecek katılımcılarımız için miting alanına ring gemi seferleri yapılacaktır.

    Marmaray, Hacıosman-Yenikapı Metro hattı ve Havalimanı-Aksaray Metro hatlarını kullanarak Yenikapı İDO İskelesine gelen katılımcılar için miting alanına ring gemi seferleri düzenlenecektir.

    Metrobüs ile Ulaşım
    Beylikdüzü-Zincirlikuyu -Söğütlüçeşme Metrobüsü kullanılarak gelinen olan Uzunçayır istasyonundan Kadıköy-Kartal Metrosu ile Maltepe veya Huzurevi duraklarında indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır. Veya Uzunçayır istasyonundan, Otobüs ring araçları ile miting alanına ulaşım sağlanacaktır.

    Metro ile Ulaşım
    Hacıosman-Yenikapı Metrosu, Havalimanı Aksaray Metrosu, Bağcılar Kabataş Tramvay hattı kullanılarak hem alternatif toplu ulaşım imkanları kullanılabilir hem de Yenikapı İdo İskelesinden yapılacak ring gemi seferleri ile ulaşım sağlanabilir.
    Kadıköy-Kartal metrosu ile; Maltepe veya Huzurevi duraklarından indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır.

    Marmaray ile
    Kazlıçeşme Yenikapı, Sirkeci istasyonlarından Ayrılıkçeşme istasyonuna ulaşılarak Kadıköy-Kartal metrosu ile miting alanına ulaşım sağlanacaktır.


    İstanbul Anadolu yakası için ulaşım;


    Ataşehir, Çekmeköy, Kartal, Kadıköy, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ilçelerinde; AK Parti İlçe Başkanlıklarının belirlediği merkezlerden miting alanına otobüslerle ulaşım sağlanacaktır. Miting sonunda otobüs park alanlarından ilçelere dönüş sağlanacaktır.
    Ayrıca miting alanına aşağıdaki alternatif yollardan da ulaşım sağlanacaktır.

    Deniz Yolu ile Ulaşım
    Adalar ilçesi gemi ile Maltepe İDO iskelesine ulaşım sağlayacaktır.
    Üsküdar ve Kadıköy TURYOL iskelelerinden ring gemi seferleri ile Maltepe İDO iskelesine ulaşım sağlanacaktır. Buradan yürüyerek miting alanına ulaşılacaktır.
    Ayrıca Beykoz ilçe katılımcıları, tahsis edilecek gemilerle Maltepe İDO iskelesine ulaşım sağlayacaktır.

    Metrobüs ile Ulaşım
    Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme Metrobüsü kullanılarak Uzunçayır istasyonundan Kadıköy-Kartal Metrosu ile Maltepe veya Huzurevi duraklarında indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır.
    Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme Metrobüsü kullanacak katılımcılar için Uzunçayır istasyonundan ring araçları (Otobüsler) ile de miting alanına ulaşım sağlanacaktır.

    Metro ile Ulaşım
    Kadıköy-Kartal metrosu ile; Maltepe veya Huzurevi duraklarından indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır.

    Marmaray ile Ulaşım
    Kadıköy-Kartal Metrosu ile miting alanına ulaşım sağlanacaktır. Ayrıca, Ayrılıkçeşme istasyonundan miting alanına ring araçları (otobüsler) ile de ulaşım sağlanacaktır.

    Yenikapi IETT Otobüs kullanarak gidebilirsiniz.
    En Yakın IETT Otobüs Durağı
    Durak Adı: YENIKAPI SAHIL Otobüs Durağı - Semt: Fatih - 0,23 km
    Geçen Hatlar
    81 - YESILKÖY - EMINÖNÜ
    Durak Adı: YENIKAPI SAHIL Otobüs Durağı - Semt: Fatih - 0,23 km
    Geçen Hatlar
    39D - YESILPINAR - YENIKAPI
    31Y - AYMA KOOP.-YENIKAPI
    30D - DEREBOYU - YENIKAPI
    146T - BOGAZKÖY MH.-BAHÇESEHIR-YENIKAPI
    46KY - KUSTEPE - YENIKAPI
    69A - MECIDIYEKÖY-YENIKAPI
    70FY - FERIKÖY-YENIKAPI
    70KY - KURTULUS-YENIKAPI
    77 - SISLI - YENIKAPI
    81 - YESILKÖY - EMINÖNÜ
    88A - YUNUS EMRE MAHALLESI-YENIKAPI
    Yenikapi IETT Otobüs kullanarak gidebilirsiniz.
    Durak Adı: LANGA-DAVUTPAŞA Otobüs Durağı - Semt: Fatih - 0,25 km
    Geçen Hatlar
    B2 - HAYDARPAŞA - GEBZE
    1453 - MİNİATÜRK-PANORAMA 1453-MİNİATÜRK
    BN1 - HALKALI-EMİNÖNÜ
    BN2 - KÜÇÜKÇEKMECE-EMİNÖNÜ
    BN3 - HALKALI - YENİKAPI
    Yenikapi Tren kullanarak gidebilirsiniz.
    En Yakın Tren Durağı
    Durak Adı: YENİKAPI Tren İstasyonu Durağı - Semt: Fatih - 0,28 km
    Geçen Hatlar
    B1 - SİRKECİ - HALKALI
    Yenikapi Metro kullanarak gidebilirsiniz.
    En Yakın Metro Durağı
    Durak Adı: Yenikapı Metro İstasyonu Metro Durağı - Semt: Fatih - 0,34 km
    Geçen Hatlar
    M1A - YENİKAPI-ATATÜRK HAVAALANI
    M1B - YENİKAPI-KİRAZLI METRO
    Yenikapi Marmaray kullanarak gidebilirsiniz.
    En Yakın Metro Durağı
    Durak Adı: MARMARAY YENİKAPI İSTASYONU - Semt: Fatih - 0,39 km
    Geçen Hatlar
    M5 - KAZLIÇEŞME - SÖĞÜTLÜÇEŞME
    Yenikapi IDO Vapur kullanarak gidebilirsiniz.
    En Yakın IDO Vapuru Durağı
    Durak Adı: YENİKAPI IDO Vapur Durağı - Semt: Adalar - 0,50 km
    Geçen Hatlar
    T1 - ZEYTINBURNU - KABATAŞ
    Yenikapi Tramvay kullanarak gidebilirsiniz.
    En Yakın Tramvay Durağı
    Durak Adı: HASEKİ Tramvay Durağı - Semt: Fatih - 0,86 km
    Geçen Hatlar
    T1 - ZEYTINBURNU - KABATAŞ
    36Y - ARNAVUTKÖY-YENİKAPI
    Yenikapi Tramvay kullanarak gidebilirsiniz.
    En Yakın Tramvay Durağı
    Durak Adı: YUSUFPAŞA Tramvay Durağı - Semt: Fatih - 0,87 km
    Geçen Hatlar
    T1 - ZEYTINBURNU - KABATAŞ
    36Y - ARNAVUTKÖY-YENİKAPI
    Yenikapi Tren kullanarak gidebilirsiniz.
    En Yakın Tren Durağı
    Durak Adı: KUMKAPI Tren İstasyonu Durağı - Semt: Eminönü - 0,94 km
    Geçen Hatlar
    B1 - SİRKECİ - HALKALI
    Yenikapi Metro kullanarak gidebilirsiniz.
    En Yakın Metro Durağı
    Durak Adı: Aksaray Metro İstasyonu Metro Durağı - Semt: Fatih - 0,98 km
    Geçen Hatlar
    M1A - YENİKAPI-ATATÜRK HAVAALANI
    M1B - YENİKAPI-KİRAZLI METRO
    Yenikapi Metro kullanarak gidebilirsiniz.
    En Yakın Metro Durağı
    Durak Adı: AKSARAY Metro Durağı - Semt: Fatih - 0,98 km
    Geçen Hatlar
    M1 - AKSARAY - HAVAALANI METRO
    97GE - GÜNEŞLİ - EMİNÖNÜ
    336 - ARNAVUTKÖY-EMİNÖNÜ
    Yenikapi Tren kullanarak gidebilirsiniz.
    En Yakın Tren Durağı
    Durak Adı: K.MUSTAFAPAŞA Tren İstasyonu Durağı - Semt: Fatih - 1,61 km
    Geçen Hatlar
    B1 - SİRKECİ – HALKALI
    • Site Yorumları
    • Facebook Yorumları

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Kişi yorumu: 7 Ağustos Yenikapı miting alanına nasıl gidilir? Değerlendirme: 5 Tarafından gözden geçirildi: Admin
    Yukarı Çık