• Son Dakika

    16 Nisan 2017 Pazar

    Booking.com'un Türkiye faaliyetleri durduruldu!


    Booking.com kapatıldı mı? Türkiye Booking.com sitesi engelledi mi? Otel ve Konaklama Rezervasyon sitesi olan Booking.com'un Türkiye Faaliyetleri neden durduruldu? Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından, birlik üyesi seyahat acentalarına karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan davada, online rezervasyon portalı Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verildi.

    İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2015/1174 E. sayılı dosyası ile açılan davanın 29.03.2017 tarihli duruşmasında Booking.com benzeri şirketinin, Booking.com internet adresi üzerinden veya oluşturacakları başka bir adres üzerinden, Türkiye'de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu'na yazı yazılmasına karar verildi.

     Hollanda menşeili Booking firmasının faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik mahkeme kararı: 



    Daha Önce de Para Cezası Almıştı.

    Booking.com'a BTK tarafından uygulanacak erişim engelinin, Mahkeme kararının tebliğinin ardından uygulanması bekleniyor. TÜRSAB Rekabet Kurumu'na daha önce gerçekleştirdiği başvurusunda da, Booking.com BV şirketinin rekabete aykırı eylemlerinden dolayı "Rekabet Kurumu"nca 2 milyon 543 bin 992,85 TL idari para cezasına çarptırılmasını sağlamıştı.
    15 Nisan 2017 Cumartesi

    2017 Referandum sonuçları - Türkiye Geneli


    2017 Referandum sonuçları, 16 Nisan Pazar Türkiye 2017 anayasa değişikliği referandumu sonuçları. Türkiye Geneli Referandum sonuçları ve son oy sayımları anketi. 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu 16 Nisan pazar günü yapılıyor. Türkiye, 16 Nisan pazar günü  anayasa değişikliği referandumu, Evet ve Hayır oyu kullanmak için sandığa gidiyor.16 Nisan'da yurt genelin de 55 milyon 319 bin 222 seçmen, 167 bin 140 sandıkta oy kullanacak. Peki, 16 Nisan referandum oy kullanma saatleri neler? 2017 referandum ne zaman ve saat kaça kadar oy kullanılacak?


    Hangi saatler de oy kullanılacak?

    2017 Anayasa değişikliği referandumunda oy verme işlemi belirtilen doğu illerinde 07:00 ile 16:00 saatleri arasında kullanılacak. Bu iller şunlar; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis.

    Diğer illerde ise oy kullanma saatleri 08.00-17.00 olacak.

    Oy kullanmanın bitiş saatine gelindiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanabilecek.


    Oy sayımı ve referandum sonuçları.




    12 Nisan 2017 Çarşamba

    13.04.2017 - Lyon 2 - 1 Beşiktaş Maçı TRT1 canlı

    Lyon 2 - 1 Beşiktaş maçı özeti canlı trt1 izle, 13 Nisan 2017 Perşembe günü saat 22:05'de başlayacak Olympique Lyon vs Beşiktaş uefa avrupa ligi maçını kesintisiz online trt 1 izleyin. 13.04.2017 Lyon 2 - 1 Beşiktaş maç özetini izle, maç sonu röportaj, maç sonu yorumlarını ve maç özetinin videosunu tivibu spor 2 izleyebilirsiniz.

    UEFA Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, çeyrek final ilk maçında, Fransa'nın güçlü ekiplerinden Lyon deplasmanına çıkıyor ve bu mücadeleyi TRT1 kanalı canlı yayınlayacak.

    Avrupa Ligi grup mücadelelerinden sonra yenilmeden çeyrek finale çıkan temsilcimiz Beşiktaş, rövanş maçı öncesi evine avantajlı bir skorla dönmek istiyor. UEFA Avrupa Ligi, Lyon - Beşiktaş maçını Perşembe günü saat 22:05'ten itibaren canlı olarak TRT1'den seyredebilirsiniz.
    10 Nisan 2017 Pazartesi

    Adil Kullanım Kotası (AKK) hızında değişiklik


    Adil Kullanım Kotası kalkıyor mu? Adil Kullanım Kotası nedir? AKK kalktı mı? Çok video ve dizi film izliyorum akk kota çok gidiyor ne yapmalıyım diyorsanız işte sorulan tüm soruların cevabını bu konu altında bulabilirsiniz. İnternet kullanıcılarına web üzerinden aşırı indirme işlemi yapanlar için müjdeli haber geldi. BTK tarafından yapılan yeni düzenlemeyle Adil Kullanım Kotası (AKK) aşıldıktan sonra internet kalitesini 3 Mbps hızına indiren uygulama değişti.

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından daha önce 2018 Aralık ayında tamamen kaldırılacağı belirtilen Adil Kullanım Kotası (AKK) çalışmalarının bir bölümünün 2017 yılında yürürlüğe gireceğini belirtmişti.

    Bahsedilen çalışmalarda sona yaklaşıldı ve internet kullanıcılarının kâbusu olabilen Adil Kullanım Kotası hakkında yeni bir düzenlemeye gidildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yeni uygulamayı internet servis sağlayıcılarına iletti. Kota aşımı sonrası minimum hız sınırı değişti.


    1 MAYIS'TAN İTİBAREN GECELERİ KOTA YOK

    Mevcut uygulamada servis sağlayıcılardan satın aldığınız tarife ve hız ne olursa olsun, sınır aşıldıktan sonra kullanabileceğiniz bağlantı 3Mbps'ye düşüyordu. Yeni uygulamada ise farklılıklar var.

    1 Mayıs'tan itibaren başlayacak uygulamada gece 02:00 ve sabah 08:00 arasındaki veri kullanımı ve indirme işlemleri AKK kapsamında değerlendirilmeyecek. Internet kullanıcıları bu sayede geceleri web sitelerinde daha rahat sörf yapabilecek.

    BTK tarafından internet servis sağlayıcılarına iletilen düzenlemedeki bir diğer yenilik de, gece saatlerinin dışında kalan ve kotaya tabi dönemdeki kullanımlardaki veri tüketiminin aşılması hâlinde internet hızının düşeceği bağlantı kalitesini belirliyor.


    HER TARİFEYE FARKLI HIZ

    Eski uygulamada tarife ne olursa olsun kota aşıldıktan sonra hız 3 Mbps'e çekiliyordu. Bundan böyle bu alt sınır tarifenin çeşidine göre değişecek. En düşük kullanım hızı olan 8 Mbps bağlantıda AKK aşıldıktan sonraki hız yine 3 Mbps olurken, diğer tarifelerde bu alt sınır kademe kademe yukarı çekildi.

    Örneğin; 16 Mbps bağlantı hızı kota aşımı sonrasında 5 Mbps olarak kullanılabilirken 50 Mbps tarifesine sahip bir başka kişi kotayı aştığında hızı 16 Mbps'e düşecek. Tarife bazında internet bağlantı hızının kota sonrası düşeceği hız ise aşağıda listelenmiştir.

    BAĞLANTI HIZIAKK SONRASI HIZ
    8 MBPS3 MBPS
    16 MBPS5 MBPS
    24 MBPS8 MBPS
    50 MBPS16 MBPS
    100 MBPS24 MBPS
    500 MBPS32 MBPS
    1000 MBPS64 MBPS
    8 Nisan 2017 Cumartesi

    Hızlı ve Öfkeli 8 (2017) Filmi 13 Nisanda Sinemalarda

    Hızlı ve Öfkeli 8 (2017) Türkçe Dublaj izle, 2017 Hızlı ve Öfkeli 8 Full Türkçe fragman izle. Türkiye de, 13 Nisan 2017 tarihinde vizyona girecek olan Hızlı ve Öfkeli 8 (The Fate of the Furious) filmi'nin galası dünya çapında yapılamaya başlandı.

    Baş rollerinde; Dwayne Johnson, Vin Diesel, Jason Statham, Charlize Theron, Scott Eastwood, Michelle Rodriguez'in yanı sıra yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuna sahip Hızlı ve Öfkeli serisinin 8 filmini sinema severler 13 nisan 2017 günü izleyebilecekler. Bu filmi sinemalarda türkçe alt yazılı veya türkçe dublaj olarak izleyebilirsiniz. 

    İşte merakle beklenen Hızlı ve Öfkeli 8 filminin Türkçe Dublaj fragmanı

    8 Nisan 2017 - Trabzonspor vs Beşiktaş maçı Bein Sports 1 HD Canlı

    Trabzonspor - Beşiktaş maçını canlı Bein Sports 1 izle,  8.4.2017 Trabzonspor - Beşiktaş maçı online izle ve maç özeti seyret.  8 Nisan 2017 Cumartesi saat 19:00 Trabzonspor vs Beşiktaş maçı digiturk bein sports 1 hd kanalını digiturk play'den kesintisiz online izleyebilirsiniz.

    8 Nisan Cumartesi saat 19:00 da Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde karşılaşacak iki takım, 3 puan için mücadele edecek. İkinci yarı sahasında yenilmeyen Trabzonspor ile şampiyonluk yolunda  bileği bükülemeyen Beşiktaş için bu karşılaşma çok önemli! Ayrıca iki takımın taraftarları da tribünleri dolduracak, 41 bin 461 kapasiteli stadyumun tamamen dolacağını belirten trabzonlu yöneticiler, Beşiktaş maçında seyirci rekoru bekliyor.
    7 Nisan 2017 Cuma

    Evlilik programları kaldırılıyor


    Evlilik programları kaldırıldı mı? Evlilik programları kaldırılıyor mu? ATV'de yayınlanan Esra Erol'da, Kanal D'de yayınlanan Kısmetse Olur, Show TV yayınlanan Evleneceksen Gel, Star TV'de yayınlanan Zuhal Topal'la, Fox TV'de yayınlanan En İyi Benim ve Flash TV'de Gülşen Korucu sunduğu Dest-i İzdivaç adlı Evlilik programları yayından kaldırılıyor!

    Birçok televizyon kanalında yayınlanan evlilik programları reyting uğruna kişi hak ve özgürlüklerine saldırması ve toplumu yanlış yönlendirmesi ile ilgili son günlerde sık sık tartışma konusu oluyordu.

    RTÜK'e şikayet yağmuru yağdığı, reyting için senaryoların yazdıldığı evlilik programları için köklü çözüm bulundu. Büyük skandalları yaşandı evlilik programları tamamen kaldırılacak. Tartışılan izdivaç programlarının yasaklanması için Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hazırlıklarına başlandı.

    Yeni yayın döneminde olmayacaklar

    Komisyon, çalışmasını bitirip rapor yazacak. Sonra konu Meclis'e gelecek. RTÜK Yasası'nda yapılacak değişiklik kabul edilecek. Kanun, Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Yeni yayın dönemi ile birlikte tüm evlilik programlarının yayın hayatlarına son verilecek.

    5 Nisan 2017 Çarşamba

    Elektrikte Serbest Tüketici Dönemi Başladı


    Elektrikte serbest tüketici nedir? Elektrikte serbest tüketici nasıl olunur?. Serbest tüketiciye Ucuz Elektrikli kampanyalar. Elektrikte serbest tüketici dönemi başladı ve şimdiden 3.5 milyon abone elektrik tedarikçisini değişti. Tüketicisini kaybetmek istemeyen yada yeni müşteri kazanmak isteyen firmalar ise şimdiden rekabet içine girerek promosyon dağıtmaya başladı. Vatandaşın yüzünü güldüren bu rekabet sayesinde 82 TL üzerinde elektrik faturası ödeyen herkes serbest tüketici olarak elektrik tedarikçisini değiştirebilecek. Bunun için tek yapmanız gereken ise, geçmek istediğiniz elektrik dağıtım firmasına her ay en az 82 tl üzeri ödediğiniz faturanızla birlikte kimliğinizle başvurmanız yeterli olacak.


    Şartlar neler?

    Düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşların karşılaması gereken şartlar ve elde edecekleri avantajlar şöyle:

    -En az 82 lira aylık fatura ödemek gerekiyor.

    -Konutu kiralık olanlardan, dijital sayaç kullananlar da serbest tüketici olabiliyor.

    -Serbest tüketiciler, gün içinde farklı tarifelerden yararlanabiliyor.

    -Abone'nin, hizmet aldığı önceki elektrik şirketine borcu olmaması gerekiyor.

    -Sözleşmeli şirket, hizmetini aynı sayaç üzerinden vermeye devam ediyor, sadece faturadaki şirket ismi değişiyor, değişim sırasında elektrik kesilmiyor.

    -Geçiş işlemlerini genelde yeni şirket yürütüyor. 1-2 ay içinde yeni tarifeye geçiş tamamlanıyor.

    -İletim, dağıtım ve kayıp-kaçak bedelleri, serbest tüketicilerde de var. Ancak, perakende satış hizmet (PSH) bedeli, serbest tüketim sözleşmesi yapan şirketler için mecburi değil.



    Promosyon veren firmalar var!

    Serbest tüketiciliğin yaygınlaşmasıyla birlikte elektrik şirketleri de çeşitli promosyonlarla abone yarışına girdi. Bazı şirketlerin promosyon uygulamaları şöyle:

    Zorlu Elektrik: Fatura ve taahhüde göre Vestel cep telefonu, TV, tablet klima hediye ediyor. Ya da 10 bin THY uçuş mili veriyor.

    CLK Boğaziçi Elektrik: Akaryakıt, sağlık sigortası hediye ediyor. A Milli Futbol Takımı formalarının da içinde olduğu 5 farklı taraftar hediye paketi veriyor.

    Aksa Elektrik: Migros’tan hediye çeki, uçak bileti, tasarruflu ampul armağan ediyor.

    220 Plus: N11.com’dan hediye çeki, Antur’dan hediye biletleri veriyor.

    YEPAŞ: Ücretsiz sigorta yaptırıyor.

    İpragaz Elektrik: Ekstra indirim ve 20 tane tasarruflu ampul veriyor.

    Fenergy: FB logolu taşınabilir şarj cihazı hediye ediyor.

    Cerean Enerji: Fatura tutarına göre Migros’tan ücretsiz alışveriş, Hopi’den Paracık veriyor.








    N Kolay Bono ile 13,5 Faizli Bono Yüksek Kazanç Sağlayın.


    N Kolay Bono banka reklamları videosu. N Kolay Bono nedir? Aktif Bank N Kolay Bono nasıl alınır? sorusunun cevabı burada...

    N Kolay Bono'da %13,5 Faiz var!

    Aktif Bank %13,5 faiz ile yüksek kazanç sağlarken, yatırım yapmanın şartlarını da kolaylaştırıyor.

    Sürekli yüksek faiz var! 200 TL’nize de 250.000 TL’lik yatırımınıza da tüm vade boyunca yüksek kazanç sağlayın.

    Vade boyunca bekleme sıkıntısı yok, ihtiyacınız olan anda faizi alıp çıkabilirsiniz.

    Bononuzu elinizde tuttuğunuz sürece de bankacılık masraflarına ek ücret ödemek yok.

    Üstelik N Kolay Bono sahibi olmak için yerinizden kalkmanıza bile gerek yok...

    nkolaybono.com adresine girip kısa başvuru formunu doldurun, açılan hesabınıza para gönderip Aktif Bank İnternet Şubesi'nden N Kolay Bono'suna hemen sahip olabilirsiniz.

    1 Nisan 2017 Cumartesi

    Google Adsense Türkiye Faaliyetlerini Durdurma kararı aldı mı?


    Google Adsense Türkiye Faaliyetlerini durdurdu mu? peki bu haber gerçek mi? Google Adsense Türkiye Faaliyetlerini Durdurma Kararı mı aldı? Wmaracı adlı webmaster forumu bugün, SMS yoluyla tüm kullanıcılarına 'SON DAKİKA -  Google Adsense Turkiye Faaliyetlerini Durdurma Kararı Aldi' şekilde mesaj yolladı. Bu mesajdan sonra, wm aracı sitesi yoğunluktan dolayı servis dışı kaldı.

    Siteye giremeyen kullanıcılar, diğer webmaster forumlarında ve diğer platformlarda bu haberin aslı olmadığı ve 1 Nisan şakası olduğu yönünde ki haberleri hızla yayılmaya başladı. Bu haberle iligili ise Google Adsense Türkiye servisinden herangi bir açıklama yapılmadı.
    Yukarı Çık