• Son Dakika

    30 Eylül 2016 Cuma

    Google Allo uygulaması 5 milyona ulaştı

    Google Allo Nedir? Hemen Google Allo indir veya yükle. WhatsApp'ı tahtından edecek! Google Allo, 1 haftada 5 milyona ulaştı.

    Google'nin geçtiğimiz hafta kullanıcıların beğenisine sunduğu mesajlaşma uygulaması Allo şimdiden çok sevilmişe benziyor. Phone Arena’nın haberine göre, Google Allo şimdiden önemli bir indirme barajını geçmeyi başardı.



    Sohbet uygulamaları arasında kuşkusuz başı çeken uygulamalar Facebook Messenger ve Whatsapp. Ancak bunlar arasında daha çok sayıda uygulama mevcut ve aralarına yenileri katılamaya devam ediyor.

    Kısa bir süre önce Google da bu alana Google Allo uygulamasını sunmuştu hatırlarsanız. Tanıtımının ardından kısa zamanda 1 milyon indirilme sayısına erişen Google Allo, şu an 5 milyona kadar ulaşmış durumda.

    Sahip olduğu özelliklerle halihazırda kullanılan mesajlaşma uygulamalarına farklılıklar da katan Google Allo, yoğun talebe bakılırsa önümüzdeki günlerde bu sayıyı da katlayacak gibi görünüyor.



    Google Play Store’den 1 milyondan defadan fazla indirildiği belirtilen uygulamanın Apple Store'de ki durumuyla ilgiliyse henüz bir açıklama bulunmuyor. Öte yandan PlayS tore’daki yükleme sayısı bölümü 1-5 milyon aralığına işaret ediyor. Yani Google Allo çok daha fazla indirilmiş olabilir.

    Google Allo'nun bu hızlı başlangıcı Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram Messenger ve iMessage gibi rakiplerinin gözlerini bu uygulamaya çevirmesini sağlayacak. Grup mesajlaşma, çıkartma paketleri, üzerinde oynayarak fotoğraf gönderimi gibi diğer mesajlaşma uygulamalarıyla ortak özellikler sunan Allo’yu farklı kılan ise yapay zeka destekli Google Asistan entegrasyonu.

    Bu entegrasyon sebebiyle uygulama Google sunucularına sohbet kayıtları gibi çeşitli verileri anonim olarak gönderiyor. Şirket, bu verilerin sunucularda sürekli tutulmadığının da altı çiziliyor. Öte yandan Google’nin bu açıklaması gizlilik endişelerini de beraberinde getirdi. Tabii ki bu durum bazı kullanıcılar tarafından pek de umursanmıyor. Edward Snowden’in Twitter hesabı üzerinden Google Allo’yu “Google Gözetlemesi” listesine dahil ettiğini ve kullanılmaması gerektiğini söylediğini de not olarak düşelim.

    Google, yeni mesajlaşma uygulaması Allo’yu Android ve iOS platformları için indirmeye sunmuştu. WhatsApp’a rakip olma potansiyeliyle öne çıkan uygulama için ünlü bilgisayar ve güvenlik uzmanı Edward Snowden’dan hiçte pozitif sayılamayacak açıklamalar geldi.

    Google Allo'nun görüşmeleri önce geçici bir süreyle kaydedeceğini sonrasında ise değişime gidilerek bu görüşmeleri süresiz olarak kaydetmeye başladığını belirten Snowden, uygulamanın kullanıcıların nasıl konuştuğunu ve söylenenlere nasıl cevap verdiklerini analiz ederek kendilerine yöneltilen sorulara verecekleri cevabı tahmin etmeye başladığını iddia ediyor.

    Google'ın kullanıcıların görüşmelerini kayıt altına alarak kişiye özel reklamlar yayınlayabileceği, bu görüşmeler veri tabanında biriktirileceği için devletlerin talep etmesi halinde görüşme kayıtlarını teslim edebileceği belirtiliyor.

    WhatsApp ve iMessage gibi uygulamalarda ise görüşmeler kaydedilmiyor.

    Mayıs ayında düzenlenen I/O konferansında Google tarafından müjdesi verilen akıllı mesajlaşma uygulaması Allo bugün kullanıma girdi.

    WhatsApp'ın tahtına gözünü diken çiçeği burnunda uygulama Google'ın dijital asistanı ile birlikte kullanılabiliyor. Uygulamanın en dikkat çeken yönü ise kullanıcıların uygulama üzerinden resim çizebilmesi.

    Ancak bu özellik ilk etapta sadece Android kullanıcılarını kapsıyor. Özelliğin ne zaman iOS platformuna geleceğine dair resmi bir açıklama bulunmuyor.
    27 Eylül 2016 Salı

    Google Ne Zaman Kuruldu? Google 18.Yıl dönümü Doodle Yaptı

    Teknoloji devi Google 18.yılını kutluyor. Peki Google ne zaman kuruldu? 4 Eylül 1998 yılında kurulan Google, anasayfası üzerinden yaptığı doodle ile kullanıcılarını şaşırttı. 

    Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, özel günler için özel Doodle'lar hazırlamaya devam ediyor. Google son olarak kendisini 2016 yılında yine doodle yaptı!

    Google ne zaman kuruldu? (Google kendisini doodle yaptı)

    Google, günümüzde kullandığı alan adını 15 Eylül 1997'de etkinleştirdi ve 4 Eylül 1998'de Google şirketi resmen kuruldu. Şirket merkezi arkadaşları Susan Wojcicki'nin Menlo Park, Kaliforniya'da bulunan garajı olarak belirlendi. Stanford Üniversitesi'nde doktora yapan bir öğrenci olan Craig Silverstein, ilk çalışan olarak işe alındı.

    18 sene önce kurulan Google bir garajda, Stanford Üniversitesi öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brin tarafından kuruldu. Larry Page ve Sergey Brin 'Google Guys' olarak da anılmakta.


    GOOGLE HAKKINDA BİLGİLER

    Google özel bir şirket olarak 4 Eylül 1998 tarihinde kuruldu ve 19 ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Bu dönemde Larry Page ve Sergey Brin 20 yıllık yani 2014 yılına kadar Google'da çalışmak üzere Eric Schmidt ile anlaştı. Kuruluşundan itibaren misyonu tam olarak 'dünyadaki bilgiyi organize etmek, bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmek'tir. Resmi olmayan sloganı ise 'Don’t be evil' (kötü olma)dır. Bu slogan google mühendisi Amit Patel tarafından bulunmuş ve Paul Buchheit tarafından desteklenmiştir. Şirketin merkezi Mountain View, California’dadır.

    Google dünya çapında bir milyondan fazla sunucuyla çalıştığı tahmin edilmekte. Bir milyardan fazla arama isteğini işlediği ve kullanıcılara Google tarafından oluşturulan gün başına yirmi dört petabayt olduğu bilinmekte. Gerçekleşen büyüme hızı, şirketin temel web arama motorunun ötesinde ürünler, satın almalar ve ortaklık zincirinin meydana gelmesini sağladı.


    Google Earth'e yansıyan sıradışı görüntüler
    Şirket ;Orkut, Google Buzz, Google+ gibi sosyal ağ araçları, elektronik posta hizmeti için Gmail, web tarayıcısı olarak Google chrome, Fotoğraf görüntüleme ve düzenleme için Picasa ve anlık mesajlaşma için Google Talk gibi uygulamaları masaüstüne kadar gelmiştir.


    Alexa, internette en çok ziyaret edilen web sitesi olarak 'google.com'u listelemektedir. Youtube, Blogger, Orkut gibi Google'a ait diğer siteler ve çok sayıda uluslararası Google sitesi(google.co.in, google.co.uk vb.) ise en çok ziyeret edilen siteler arasında yer almakta. Şirket, BrandZ marka değeri veritabanı listesinde ikinci sırada yer almaktadır.

    Google'dan özel 18.yıl doodle

    Google, yeni Doodle'ı ile ne zaman kurulduğunu internet kullanıcılarına hatırlatmak istiyor. Öyle ki Google, Doodle'a tıklanıldığında da "google ne zaman kuruldu" şeklinde bir arama sorgusu yapıyor. Google, bundan tam 18 sene önce Larry Page ve Sergey Brin tarafından takvimler 4 Eylül 1998 tarihi gösterdiğinde kuruldu. Ancak Google, 2005 yılından beri doğum gününü 27 Eylül tarihinde kutluyor.

    Google, neden 27 Eylül'de doğum gününü kutluyor?

    "Google ne zaman kuruldu?" şeklinde bir arama yapıldığında 4 Eylül 1998 tarihi karşımıza çıkıyor. Peki o zaman neden 27 Eylül tarihinde Google doğum gününü kutluyor? Çünkü Google arama motoru, 27 Eylül 2005 tarihinde rekor bir indeks sayısına ulaştı. Bu rekordan sonra da artık Google'ın doğum günü, her sene 27 Eylül tarihinde kutlanılmaya başlandı.



    GOOGLE İLE GÜNLÜK ORTALAMA 1 MİLYAR ARAMA YAPILIYOR

    Google'ın 2014 yılında ki 931 milyon tekil ziyaretçi sayısındaki yüzde 8.4'lük bir artışla, 2001 Mayıs ayında; Google'nin tekil ziyaretçi sayısı ilk kez 1 milyarı buldu.
    26 Eylül 2016 Pazartesi

    Beşiktaş - Dinamo Kiev maçı Tivibu Spor 2 canlı izleyin.

    28.09.2016 Beşiktaş - Dinamo Kiev Tivibu spor 2 Canlı izle ve 28 Eylül 2016 Çarşamba 21:45 Beşiktaş vs Dinamo Kiev maçını tivibu spor 2 izleyin. Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci maçında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile karşılaşacak. 28 Eylül Çarşamba günü Vodafone Arena’da oynanacak mücadele saat 21:45’te başlayacak.

    Mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer yönetecek. Felix Zwayer'in yardımcılıklarını Thorsten Schiffner ve Marco Achmüller yapacak. Markus Häcker dördüncü hakem olacak.

    28 Eylül çarşamba günü TSİ 21.45’de başlayacak ve Tivibu Spor 2 kanalından canlı yayınlanacak... İnternet üzerinden canlı tivibu spor 2 kanalını izleyin.


    Beşiktaş v Dynamo Kyiv maçını uyduda verecek kanal listesi;

    Arena Sport 4 HD (cro)
    beIN MAX 8 (españa)
    beIN Sports MAX 9 (france)
    beIN Sports MENA 8 HD
    BT Sport Extra 6 *RED Button
    Futbol 2 (ukraine) / HD
    Kanal Ukraine / HD (Uyduda şifresiz)
    MATCH! Igra / HD
    Sky Sport 8 (germany) / HD
    SuperSport 8 za
    Tivibu Spor 2 HD
    Viasat Xtra 2
    beIN Sports Connect ESPAÑA
    Cytavision Sports 6
    Fox Soccer 2GO
    GO Sports 8
    Klik SPORT [$]
    Mediaset Premium Calcio 6
    O2TV Sport 6 (czech)
    OLL TV Player [$]
    Proximus 11+ / HD (belgium)
    SportKlub 6 (slovenia) Cable
    TeleClub Sport PPV / HD
    TSN 2 / HD (canada)
    19 Eylül 2016 Pazartesi

    Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Tarihleri


    Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt tarihi Ne zaman? Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme tarihleri  ne zaman? Tüm bu soruların cevabını Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için Milli eğitim bakanlığının resmi sitesin de Yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri hakkında duyurusu yapılmıştır. 

    2016 AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YENİ KAYIT ve KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

    ‘’Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 1. Dönem ilk kayıt işlemleri 22 Ağustos-23 Eylül 2016 tarihleri arasında, kayıt yenilme işlemleri ise 05-23 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacaktır.’’ Açıklaması kamuoyuna duyuruldu.

    Canlı Tv izlemek İçin Yeni Adresiniz Webtvizlet.Com

    İnternet üzerinden canlı tv izlemek artık çok kolay! Televizyonun olmadığı yerlerde akıllı telefon ve akıllı tabletlerinizle internet bağlantısı olan her yerden istediğiniz televizyon kanalını ve istediğiniz programı herhangi bir yayın kopması olmadan kaliteli ve hd kalitede izleyebilirsiniz. Görüntü kalitesi açısından televizyon görüntüsüne yakın eş değere sahip olan bu programlarda yerli ve yabancı uydunun çekebildiği tüm kanallar mevcuttur. Bu kanalların başında Türkiye’de yayın yapan atv, kanal d, star tv, fox tv ve show tv gibi en çok izlenen  kanallar ilk sıralarda yer alır. Bu kanallarda yer alan programların yayın saatlerini ve bulunduğunuz zaman diliminde hangi kanalda hangi programın olduğunu ana sayfadaki yayın akışından görebilirsiniz.

    Online Tv izlemek için sadece evinize ve iş yerinize bağlı olmaktan kurtulursunuz.. Türksat uydusu üzerinde yayınlanan ulusal kanalların tüm programlarına web tv üzerinden ulaşabilirsiniz. Haber, belgesel, çocuk ve spor kanalları gibi binlerce program arasında istediğinizi seçebilirsiniz. Canlı tv sitelerini açarken yayın akışında durma olmayanı ve herhangi bir reklama maruz kalmayacağınız siteleri seçmelisiniz. Televizyon izleyeceğiniz sitelerin her biri ücretsiz olup hd ve kaliteli görüntüleri kesintisiz yayın akışı sunmaktadır.


    Kaynak : http://www.webtvizlet.com/
    17 Eylül 2016 Cumartesi

    Rengarenk Dizisi Bitti Yerine Kaçın Kurası Dizisi Geldi

    Rengarenk dizisi bitti mi? Rengarenk dizisi neden bitti? Rengarenk final bölümü ve ATV Rengarenk dizisinin yerine başlayan Kaçın Kurası dizisi ne zaman başlıyor? Atv'nin yaz dizilerinden biri olan Rengarenk 9 Eylül 2016 cuma günü son bölümüyle ekranlara geldi. Rengarenk dizisi izleyicileri üzülmesin dizinin devamı niteliği olan Kaçın Kurası dizisi Yeni sezona bomba gibi geliyor.

    "Benimle susar mısın biraz?"

    Renk, 6 ay önce kalbini İzmir'de defnetmiş, kendi yasını tutuyordur. Bu yası gölgeleyecek makyajı ise yükselen iş grafiği ve elbette başarısıdır. Aylardan beri kalbi kırgın, gönlü yorgun Renk kendini işine vermenin suyunu çıkarmış, iş dışında hiçbir şeye dönüp bakmaz olmuş, duygusal benliği içine kaçmış, bir çeşit organik robota dönüşmüştür.
    15 Eylül 2016 Perşembe

    Çakallarla Dans 4 Filmi 2016

    Çakallarla Dans 4 Filmi izle, 2016 Çakallarla Dans 4 Full Sansürsüz izle. 25 Kasım'da vizyona girmesi planlanan ve sabırsızlıkla beklenen serinin son filmi, "Çakallarla Dans 4" ün kısa tanıtımı bayramda izleyicisiyle buluştu.

    Yapımcılığını Sugarworkz & TAFF'ın yaptığı, senaryosunu Ali Tanrıverdi ve Murat Şeker'in yazdığı, yönetmenliğini Murat Şeker'in üstlendiği sinema filminin çekimleri 4 hafta boyunca İstanbul'un çeşitli semtlerinde gerçekleşti. “Çakallarla Dans"ın fenomen haline gelen ana karakterlerini canlandıran Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar, Murat Akkoyunlu, Didem Balçın, Hakan Bilgin ve kadroya yeni katılan Hande Katipoğlu ile macera kaldığı yerden devam ediyor. Kahramanların kendilerine miras kalan bir gömü haritasının peşine düşmesiyle olayların ardarda birbirini takip ettiği filmin yönetmeni Murat Şeker, “Çok eğlenceli, içimize sinen, bol kahkahalı bir film oldu. Teaser sinemaseverlere, ilk gelen tepkiler ve yoğun ilgi de bize bayram hediyesi oldu" dedi.

    Zorya - Fenerbahçe Maçı Tivibu Spor 2 Canlı izle

    Tivibu spor 2 Canlı Zorya - Fenerbahçe maçını izle ve 15 Eylül 2016 Perşembe Zorya vs Fenerbahçe maçı tivibu spor 2 izleyin. Temsilcimiz Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında deplasmanda Ukrayna ekibi Zorya Luhansk takımıyla karşı karşıya gelecek. 15 Eylül Perşembe günü Chernomorets Stadyumu’nda oynanacak maç TSİ 20.00’de başlayacak ve Tivibu Spor 2 kanalından canlı yayınlanacak... İnternet üzerinden canlı tivibu spor 2 kanalını izleyin.


    Fenerbahçe, 209. Avrupa kupası sınavında

    Fenerbahçe, Avrupa'daki 209. sınavına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında geçirdiği 42. sezonda bugüne kadar 208 müsabakada boy gösterdi. Bu karşılaşmalardan 76’sını kazanan Fenerbahçe, 42 kez rakipleriyle berabere kaldı, 90 defa da sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe bu maçlarda rakip filelere 261 gol gönderirken, kalesinde 312 gol gördü.

    Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde ise bugüne kadar 42 maça çıktı. Sarı-lacivertliler, statü değişikliğiyle 2009’da UEFA Avrupa Ligi adını alan organizasyonda yaptığı 42 maçta 23 galibiyet elde ederken, 12 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı. UEFA Avrupa Ligi maçlarında 60 kez rakip fileleri sarsan Fenerbahçe, kalesindeki 35 gole engel olamadı.
    6 Eylül 2016 Salı

    2016 KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavı ne zaman?

    2016 KPSS sınavları ne zaman? 2016 KPSS sınav sonuçları ve ÖSYM 2016 Sınav Takvimi. ÖSYM, 9-24 Ağustos 2016 tarihleri arasında başvurusu tamamlanan KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans sınav tarihlerindeki değişiklikten dolayı, sınav merkezi değişiklikleri hakkında duyuru yayınladı.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans) sınav tarihlerindeki yapılan değişiklik nedeniyle, sınav merkezi değişiklikleri hakkında duyuru yayınladı.

    ÖSYM'den yapılan duyuruya göre;
    9-24 Ağustos 2016 tarihleri arasında başvurusu tamamlanan 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans) sınavına başvuran adayların, sınav merkezi değişikliklerini 31 Ağustos-5 Eylül 2016 tarihleri arasında sistem üzerinden yapabilecekleri duyuruldu.

    2016 KPSS ORTAÖĞRETİM/ÖNLİSANS NE ZAMAN?
    ÖSYM'nin sınav takviminde yapılan güncellemeye göre, 22 Ekim'de yapılacağı duyurulan 2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans (Önlisans Düzeyi) 16 Ekim'de, 23 Ekim 2016'da yapılacağı duyurulan 2016-KPSS Ortaögretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi), 20 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

    TARİHİ DEĞİŞEN DİĞER SINAVLAR ŞÖYLE;
    22.10.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Ortaögretim/Önlisans (Ön Lisans Düzeyi), 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmasına,

    23.10.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Ortaögretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi), 20 Kasım 2016 tarihinde yapılmasına,

    06.11.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Testi'nin 4 Aralık 2016 tarihinde yapılmasına,

    20.11.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2016-ALES Sonbahar Dönemi), 18 Aralık 2016 tarihinde yapılmasına,

    17.12 2016 tarihinde yapılacağı duyurulan e-YDS 2016/12 Sınavının, 24 Aralık 2016 tarihinde yapılmasına,

    18.12.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının (2016-YDUS), 17 Aralık 2016 tarihinde yapılmasına, karar verilmiştir.
    Yukarı Çık