• Son Dakika

    28 Mart 2016 Pazartesi

    Polis memuru, direksiyon başında intihar etti

    Polis memuru Metin Topçu, yüksekokula dönüşte kavşağa yaklaştığı sırada yavaşlayıp tabancasını çenesine dayayarak ateşledi.

    Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu'nda personel servisi şoförü polis memuru 45 yaşındaki Metin Topçu, seyir halindeyken direksiyon başında tabancasını çenesine dayayıp ateşleyerek yaşamına son verdi.

    Olay, sabah saatlerinde Kuzeykent Mahallesi'ndeki Öz Bereket Un Kavşağı'nda meydana geldi. Evli ve 4 çocuk babası Metin Topçu, sabah yüksekokula ait 37 DT 601 plakalı servis minibüsü ile oğlunu Kuzeykent Mahallesi'ndeki Göl Anadolu Öğretmen Lisesi'ne bıraktı. Metin Topçu, yüksekokula dönüşte kavşağa yaklaştığı sırada yavaşlayıp tabancasını çenesine dayayarak ateşledi. Metin Topçu, yan koltuğa doğru düşerken, çevredekiler, kavşağa girdiği sırada kapıyı açıp el frenini çekerek minibüsü durdurdu.
    Haber verilmesiyle gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Metin Topçu'nun öldüğü belirlendi. Topçu'nun cesedi, yapılan incemeden sonra Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Maddi durumu iyi olduğu belirtilen Metin Topçu'nun intiharıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Kaynak: DHA

    İsrail vatandaşlarını uyardı, Türkiye'yi terk edin!

    İsrail, Türkiye'de bulunan vatandaşlarına "ülkeyi acilen terk edin" çağrısı yaptı.
    İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırı sonucunda 3 vatandaşının hayatlarını kaybetmesinin ardından İsrail hükümeti Türkiye'ye seyahatlere karşı 3. derece uyarı yayınlamıştı. Bu uyarı seviyesi bugün 2. seviyeye çıkarıldı.

    27 Mart 2016 Pazar

    Saatinizi ileri almayı unutmayın! 27 Mart 2016 Pazar

    Saatler ne zaman ileri alınacak? Saatler Ne zaman Geri Alınacak?

    Yaz saati uygulaması nedeniyle saatler bu gece 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınacak. 
    Gün ışığından yararlanma süresini arttırmak ve bu şekilde daha fazla enerji tasarrufu sağlamak için Resmi gazete'de yayınlanan 16 Mart tarihli Bakanlar Kurulu kararı bu gece hayata geçiyor.
    Kış saati uygulamasıyla geçen yıl 8 Kasım Pazar günü 04.00'te 1 saat geri alınan saatler, bu gece 03.00’ten itibaren 1 saat ileri alınacak.

    Türkiye'de yaz saati uygulaması ilkbaharda başlıyor ve sonbaharın ortasında bitiyor.
    Bu yıl yaz saati uygulaması 30 Ekim Pazar günü sona erecek ve saatler 04.00'ten itibaren 1 saat geri alınacak.

    DEVLET MEMURLARININ MESAİ SAATLERİ DE DEĞİŞİYOR
    Saatlerin ileri alınmasıyla birlikte devlet memurlarının mesai saatleri de değişime uğrayacak. Bu zamana kadar 08.00-12.00 ile 12.30-16.30 aralığında çalışan memurlar, bundan sonra 08.30-12.00 ile 13.00-17.00 aralığında çalışmaya devam edecek.

    YAZ SAATİ - KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEREDEN ÇIKMIŞTIR?
    Her yıl değiştirdiğimiz Yaz saati uygulamasının temelleri Benjamin Franklin'e kadar dayanmaktadır.
    Amerikalı politikacı ve fizikçi olan Benjamin Franklin'in, ortaya attığı bu projenin ilk hali saatlerin 20 dakika ileri-geri alınmasıdır. Fakat bu durum altı yıl sonra, yani 1916 yılında 20 dakikadan bir saate çıkarılmıştır.
    24 Mart 2016 Perşembe

    24 Mart 2016 Türkiye - İsveç Maçı izle (TV8 Canlı Yayın)

    24.03.2016 Perşembe Türkiye vs İsveç maçını canlı izle, Türkiye - İsveç Hazırlık maçı TV8 Canlı izleyin.

    Antalya Arena Stadyum'unda İsveç ile karşı karşıya gelecek olan millilerimizin maçı saat 20:45 de başlayacak ve bu karşılaşmayı TV8 Kanalı naklen yayınlayacak.

    A Milli Takımımızın Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi İsveç ile oynayacağı hazırlık maçı TV8 ekranlarında izleyicilerle buluşacak.


    TV8 Kanalını canlı izlemek için tıklayın.
    22 Mart 2016 Salı

    Vodafone Arena Açılıyor.

    Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Orman, Vodafone Arena'nın resmi açılışın 10 Nisan'da yapılacağını, ilk maçın da 11 Nisan'da Bursaspor ile oynanacağını duyurdu.

    Vodafone Arena'da geri sayıma geçildi... Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yeni statla ilgili basın toplantısı düzenledi. Orman, Vodafone Arena'nın resmi açılışının 10 Nisan'da yapılacağını, ilk maçlarını da 11 Nisan'da Bursaspor ile oynayacaklarını açıkladı.

    İşte Fikret Orman'ın açıklamaları:
    "21 Mart 2012'de göreve geldik. O gün başladık çalışmalara. Yaklaşık 1 yıl izin almak için çalıştık. 21 tane kurula girdik ve izin aldık. Dönemin başbakanı, şimdiki cumhurbaşkanımızın büyük faydası oldu. O olmasaydı 1 yılda bu izni almamız mümkün olmazdı. Sayın cumhurbaşkanımız bize çok yardımcı oldu. Kulübün bulunduğu zor durum içinde Vodafone'la birlikteliğimiz başladı. Onlara teşekkür ediyorum. Türkiye'nin en büyük sponsorluk anlaşmasını yaptık."
    "Artık statta sona geldik. Bugün de bunun için buradayız. Büyük mücadele ettik, kolay olmadı bu süreç. 'Bu stadın izni alınamaz, elinden alınamaz...' gibi bir sürü şeyle uğraştık. İnşaatla beraber 3 senedir deplasmanda maç yaptık. Her sene şampiyonluğa oynadık. Gelir kaybımız oldu. Tüm Türkiye stat nasıl yapılır artık biliyor. Gün gün takip ediliyor. Beşiktaş taraftarı saat saat bunu takip etti. Taraftarımıza da buradan çok teşekkür etmek istiyorum."

    "Bu stadın 147 tane locası var. Hepsi satıldı, 20 kadar da sıra bekleyen var. Bunlara yatırım yapanlara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çok zor bir lokasyon, deniz seviyesinin altında. -4'te maç oynayacağız. Her gün 250 bin arabanın döndüğü stattan, 85 bin kamyon malzeme çıkartıp yaklaşık 100 bin kamyon malzeme getirdik. İnanılmaz derecede zor bir inşaattı. Deprem yükleri o kadar aşağı girdiğimiz için zordu. 6 kişiyle yapılıyor' dendi, demek ki çok iyi çalışıyormuş bu 6 kişi. İşin şakası bu. Binin üzerinde kişiyle çalıştık. Burayı bir stat diye düşünmemek lazım, buraya bir saray yaptık. Tabelalar açılınca daha rahat göreceksiniz. Bir cazibe merkezi yarattık. Her detayıyla çok ilgilendik. 350 milyon TL civarı bir masraf yaptık. Sponsorlarla birlikte 400 Milyon TL'yi bulan bir yatırım gerçekleştirmiş olduk. Normal bir statta çim uygulaması 700 bin TL civarıdır, biz 12 milyon TL civarı para harcadık. Güvenlik için 20 milyona yakın para harcadık. Bu stat görme engellilerin de maç izleyebileceği bir stattır. Çatısından çimine, akıllı stadından engellilere yönelik çalışmasına kadar Türk sporunun gururu bir şey yaptığımızı düşünüyorum."
    "Çimler değişecek mi' deniyor, değişmeyecek, böyle kalacak."
    "İlk açılışımız devlet protokolüne ve divan üyelerine olacak. Ondan sonra ilk maçımızı yapacağız. Aslında taraftarımıza yönelik bir şey yapacaktık. Ancak bu terör olayları nedeniyle sonraya bıraktık. Türkiye'nin ilk interaktif müzesini yapacağız. Mağazamızın açılışına ayrı yapacağız. Sezon sonunda çok büyük bir konserle de müzikseverlere açmak istiyoruz. Önümüzdeki 6 ay içinde tüm Türkiye ve dünya ile paylaşacağız."

    "Stadın resmi açılışını 10 Nisan'da yapacağız. Vodafone Arena'da ilk maç 11 Nisan'da Bursaspor ile oynanacak."
    "Bursa maçı ile beraber Vodafone Arena'da oynayacağımız 3 maçımız var. Kombine alanlar, önümüzdeki sezon geçerli olacak. Bu 3 maç için bilet satacağız. İletişim departmanımız ve pazarlama departmanımız yeni kombine fiyatlarını yarından itibaren açıklamaya başlayacaklar. Kombine sahiplerinin öncelikleri var bu biletleri alabilme konusunda. İnşallah şampiyonlukta da geriye saymaya başladık. Beşiktaş taraftarıyla hep beraber stadımızda şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyoruz. Şerefiyle oynayan hakkıyla kazanan bir kulübün başkanı olarak da inşallah kupayı orada kaldırmak bize nasip olur."
    Beşiktaş, bu sezon Vodafone Arena'da Bursaspor, Kayserispor ve Osmanlıspor ile karşılaşacak.
    "3 maçlık bilet satışlarından 10 milyon dolar kazanacağız. Eski İnönü Stadı'nda yıllık kazanç bu civardaydı. Vodafone Arena’da 41 bin 903, 42 bin civarında koltuk olacak. Numaralı tarafına Şeref Bey’in, kapalı tarafına Baba Hakkı’nın ismini vermek istiyoruz. Stadın duvarlarına Beşiktaş’a hizmet etmiş kişilerin fotoğraflarını koyacağız."

    BARCELONA VE BAYERN MÜNİH İLE AÇILIŞ MAÇI YAPMAK İSTİYORUZ.
    "Barcelona ile maç yapma niyetimiz var. Aslında '3B' olarak, yani Barcelona, Bayern Mühih ve Beşiktaş olarak bir açılış gerçekleştirmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi takvimleri netleşsin böyle bir niyetimiz var. Ayrıca zaten Vodafone'un senelik konser organizasyonları var."

    Belçika da Bombalı Terör Saldırısı 13 Ölü 30 Yaralı var

    Reuters'ın verdiği bilgiye göre Havalimanı'ndan sonra şehir merkezinde de bir patlama oldu.

    Brüksel'de AB binalarının olduğu bölgeye yakın bir yerdeki metro istasyonunda yeni bir patlama olduğunu duyurdu. Havalimanı ve metrodaki patlamalarda 10'dan fazla kişi öldü, 30 kişi yaralandı.
    Patlama, AB kurumlarına yakınlığı ile dikkat çeken  Maelbeek metro istasyonunda gerçekleşti.
    Brüksel'de bütün metro istasyonları kapatıldı, ulaşım durduruldu.

    Belçika'ının başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nda iki patlama meydana geldi, patlamaların nedeni henüz bilinmiyor. Havalimanı ve metrodaki patlamalarda 10'dan fazla kişi öldü, 30 kişi yaralandı.
    Belçika televizyonu VRT havalimanındaki patlamanın intihar saldırısı olduğunu bildirdi.
    Patlamalardan birinin apronda diğerinin terminal binasının içinde olduğu ifade ediliyor.
    DHA Brüksel muhabiri Ender Duruel'in aktardığı bilgiye göre de, patlama havaalanının A giriş kapısının hemen yanında meydana geldi.
    Belga Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre Belçika hükümeti, ülkede alarm seviyesini patlamanın ardından en üst seviyeye çıkardı. Patlamada bir kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.
    Patlamaların havalimanı gidiş terminalinde, American Airlines masası yakınlarında meydana geldiği belirtiliyor.
    Brüksel Havaalanı resmi twitter hesabından sürekli olarak tweetler paylaşıyor. Paylaşılan ilk tweette havalimanına gelmeyin uyarısı yapıldı. Son paylaştığı tweet ise havaalanının patlamanın olduğu alan dışında bulunan yolcularaydı. Havaalanı'nın mesajında diğer bölümlerdeki yolculara "soğukkanlılığınızı koruyun ve bizden haber bekleyin" uyarısı yapıldı.
    Bir hükümet kaynağı VRT televizyonuna bir terör saldırısı olduğu konusunda açıklama yaparken Havalimanı sözcüsü Anke Frensen de birçok yaralı olduğu bilgisi verdi. Frensen, "Acil durum ekiplerine haber verdik ve yaralılara ilk yardım sağlıyoruz." dedi.
    Yerel haber ajansları, patlama öncesinde silah sesleri duyulduğunu bildirdi.
    Brüksel polisinin Sputnik'e verdiği bilgiye göre, Havalimanı'nın ana salonu hedef alındı.

    Havalimanı boşaltılıyor, havalimanına giden metro seferleri durduruldu.

    Belçika medyasına göre Havalimanı'nda başka patlayıcılar da bulundu.
    Brüksel havalimanına inişler durdurulmuş durumda, uçaklar Antwerp'e yönlendiriliyor. THY'nin Brüksel seferini yapan uçağı da Liege'e yönlendirildi. Brüksel Havalimanı'nda patlama meydana gelmesi sonrası iniş ve kalkışlar iptal edilirken Türk Hava Yolları'nın daTK1942 sefer sayılı saat 08.05'de Brüksel-İstanbul seferini yapacak Airbus 321 tipi uçağı da havalanamadı.

    Brüksel Havalimanı'ndaki patlama, Paris'te 13 Kasım'daki saldırılarda 130 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın baş şüphelisi Salah Abdeslam'ın yakalanmasından dört gün sonra yaşandı.

    21 Mart 2016 Pazartesi

    Kulüpler Birliği'nden Terör Açıklaması (Canlı Yayın)


    Terörden maçların da etkilenmesi Süper Lig ekiplerini harekete geçirdi.

    Son haftalarda artan terör tehdidi ve bu tehdidin spor müsabakalarını etkilemesi Süper Lig'de mücadele eden takımları harekete geçirdi.

    Kulüpler Birliği, "Teröre karşı birlik çağrısı ve Süper Lig A.Ş. işleyiş esasları üzerine istişare" gündemi ile toplandı.

    Toplantı, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın çağrısı üzerine Süper Lig’de mücadele eden 18 kulüpten de temsilcinin katılımıyla gerçekleşti.

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Gençlerbirliği Kulübü başkanı İlhan Cavcav ve Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın haricinde diğer kulüpler toplantıya başkan seviyesinde katıldı.
    Gündemde, son günlerde artan terör olaylarına karşı spor camiasının atılması gereken adımlar vardı. Süper Lig Anonim Şirketi ile ilgili işleyiş esasları da toplantıda konuşulan bir diğer konu oldu.
    Toplantının ardından kulüp başkanları birlikte kameraların karşısına geçti.

    Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 15.00'te Huber Köşkü'nde Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ve Süper Lig'de yer alan 18 Kulübün başkanının kabul edecek.

    Canlı yayını izlemek için TRT Spor kanalına tıklayın.

    Nusaybin'de 3 asker şehit oldu

    Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda 1 özel harekat polisi ve 3 asker şehit düştü. Alınan bilgiye göre, ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan müşterek operasyon sürüyor. Güvenlik güçlerince Dicle Mahallesi'nde arama tarama faaliyeti sürdürülürken, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada bir polis memuru ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı polis, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

    3 ASKER ŞEHİT OLDU
    Mardin'in Nusaybin ilçesinde 3 asker şehit oldu. Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendek, kurduğu barikat ve gerçekleştirdikleri eylemler nedeniyle 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin'de, operasyon aralıksız devam ediyor. Dicle ve Fırat Mahallelerinde yoğunlaştırılan operasyonda, teröristlerin saldırısı sonucu 3 asker şehit oldu.

    ÖZEL HAREKETÇI ŞEHİT
    Bugün sabah saatlerinde teröristlerin el yapımı patlayıcı ile düzenlediği saldırıda da 1 özel harekat polisi şehit olmuştu. İlçede operasyon sürüyor.

    Kaynak: AA/İHA

    2016 Sıfır otomobil fiyatları

    2016 Sıfır otomobil fiyatları


    50 bin TL'nin altında olan en ucuz sıfır otomobiller.

    Skoda Fabia 1,0 MPI Manuel  75 HP

    1

    2
    42.800 TL
    3
    Fiat Linea 1.3 Multijet
    4
    41 bin 900 TL
    5
    Citroen C-Elysee 1.2 VTİ 72 HP M/T Attraction
    6
    47 bin 405 TL
    7
    Dacia Sandero Ambiance 1.2 16V 75 bg
    8
    40 bin 700 TL
    9
    Dacia Logan MCV Ambiance 1.2 16V 75 bg
    10
    40 bin 900 TL
    11
    Hyundai i10 1.0 D-CVVT Style
    12
    38 bin 850 TL
    13
    Hyundai i20 1.2 MPI Jump
    14
    41 bin 600 TL
    15
    Volkswagen Polo 1.0 75 PS Manuel Trendline   
    16
    43 bin 500 TL
    17
    Volkswagen Polo 1.2 TSI BMT 90 PS Manuel Comfortline   
    18
    50 bin 600 TL
    19
    Toyota Yenilenen Yaris 1.0 Life
    20
    44 bin 200 TL
    21
    Toyota Yaris 1.0 Life
    20 Mart 2016 Pazar

    Galatasaray - Fenerbahçe Maçı Ertelendi

    Bu akşam 20:00'da Türk Telekom Arena'da oynanması gereken Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşması güvenlik gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi. TFF konu ile ilgili açıklama yayınladı...
    "Bu akşam oynanması planlanan Galatasaray - Fenerbahçe müsabakası, İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır."

    VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ: "CİDDİ BİR İSTİHBARAT..."
    İstanbul Valiliği'nden derbinin ertelenmesiyle ilgili şu açıklama geldi:
    "20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00’de oynanacak olan Galatasaray- Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir."

    GALATASARAY SPOR KLÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA;
    "Valilik, Emniyet ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında varılan mutabakat sonucunda, güvenlikle ilgili alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak 20 Mart 2016 Pazar günü saat 20:00'de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanması gereken Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ileri bir tarihe ertelenmiştir. Maçın oynanacağı tarih daha sonra açıklanacaktır.

    Kamuoyunun bilgisine sunarız.

    Galatasaray Spor Kulübü"
    Yukarı Çık