• Son Dakika

    21 Şubat 2016 Pazar

    Galatasaray - Trabzonspor maçı canlı

    21 Şubat 2016 Pazar Galatasaray - Trabzonspor maçını izle, Galatasaray - Trabzonspor maçı hangi kanalda? Galatasaray vs Trabzonspor maçı bugün akşam saat 19:00 da Digiturk Lig tv ve Lig tv HD kanalından canlı yayınlanacak. Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Galatasaray, Trabzonspor ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’daki mücadele, Pazar akşamı saat 19.00’da başlayacak.

    Maç: Galatasaray – Trabzonspor
    Yer: Ali Sami Yen SK Türk Telekom Arena
    Tarih: 21.02.2016 Saat: 19.00
    Yayın: Lig TV (Canlı)

    Galatasaray ile Trabzonspor Ligde 86. Kez karşı karşıya gelecek.

    Galatasaray ile Trabzonspor, Pazar günkü maçla birlikte lig tarihinde 86. kez birbirlerine rakip olacak. İki takım arasında bugüne dek ligde oynanan 85 karşılaşmada rakibine 38 defa üstünlük kurmayı bilen Galatasaray, 21 mücadelede beraberliği bozamazken Trabzonspor’un 26 galibiyetine engel olamadı. Sarı-Kırmızılı ekip, bordo-mavili ekibe karşı gol sayılarında ise 111-92’lik üstünlük sağlamayı başardı.

    Karadeniz temsilcisi ile lig tarihindeki rekabette Galatasaray adına en skorer isim rakip fileleri dokuz kez sarsan Tanju Çolak oldu. Hakan Şükür’ün yedi, Necati Ateş’in ise altı gol sevinci yaşadığı Trabzonspor önünde Arif Erdem ve Arda Turan skoru beş kez değiştirirken Gheorghe Hagi dört, Gökmen Özdenak, Cüneyt Tanman, Okan Buruk, Serkan Aykut, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz üçer, Rüdiger Abramczik, Cevad Prekazi, Mirsad Kovacevic, Uğur Tütüneker, Roman Kosecki, Saffet Sancaklı, Hasan Şaş, Ümit Karan, Servet Çetin, Milan Baros ve Wesley Sneijder ikişer gol attı. Ogün Temizkanoğlu ve Stephane Mbia’nın birer kez kendi ağlarını bulduğu rekabette Galatasaray adına diğer goller eşit olarak paylaşıldı.

    Galatasaray: Altı Oyuncu Sarı Kart Ceza Sınırında

    Galatasaray’da Trabzonspor maçı öncesi Fernando Muslera, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Lionel Carole, Olcan Adın ve Sabri Sarıoğlu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncular, Trabzonspor karşılaşmasında sarı kart görmeleri hâlinde 23. haftada Gaziantepspor ile deplasmanda gerçekleşecek mücadelede forma giyemeyecek. Mersin İdman Yurdu maçında sarı kart gören Yasin Öztekin ve kırmızı kartla oyun dışında kalan Semih Kaya ise Trabzonspor’a karşı oynayamayacak.

    Trabzonspor, Süper Lig’de bu sezon oynadığı 20 maçta sekiz galibiyet, üç beraberlik, dokuz mağlubiyet ve 27 puanla sekizinci sırada yer alıyor. Bordo-mavili ekibin en skorer ismi yedi golle Oscar Cardozo.

    60/1(g) ne demek? GSS Nedir ve GSS borcu olanlar ne yapmalı?

    60/1(g) GSS Nedir, Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar ne yapmalı. GSS Borç Sorgulama.
    5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) Kanununun 60'ıncı maddesinde genel sağlık sigortalısı sayılanlar düzenlenmiş olup genel sağlık sigortalısı sayılmanın ana koşulu, yerleşim yerinin Türkiye olmasıdır. 1/1/2012 tarihinden itibaren zorunlu genel sağlık sigortası uygulamasına geçilmiştir. Aşağıda genel sağlık sigortalısı sayılmayanların anlatıldığı bölümde sayılanlar hariç olmak üzere yerleşim yeri Türkiye olan Türk vatandaşlar zorunlu olarak, yabancı ülke vatandaşları ise talepleri ile genel sağlık sigortası kapsamına alınmaktadır.


    GSS 2017 Genel Sağlık Sigortası'nda Yeni Dönem 1 Nisan da başlıyor (HABERİN DEVAMI İÇİN BURAYA TIKLA)


    Gelir Testi Nedir ve Kimler Gelir Testi Yaptırmak Zorundadır?

    Gelir testi işlemi, kişinin çeşitli göstergeler ışığında mevcut gelirinin belirlenmesidir.
    Herhangi bir kapsamda genel sağlık sigortalısı veya genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi kapsamında sağlık yardımlarından yararlanma hakkı bulunmayan kişiler 5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı tescil edilmekte olup, anılan kapsamda tescil edilen bu kişilerin tescil tarihinden itibaren yerleşim yerlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmaları gerekmektedir.

    Gelir tespitinde aynı hanedeki aile esas alınmaktadır. Adres Kayıt Sisteminde yer alan adres bilgilerine göre aynı hane içinde yaşayan ve MERNİS kayıtlarında yer alan eş, yaşlarına bakılmaksızın evli olmayan çocuk ile genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilecek kişinin ana ve babası esas alınmakta ancak, aynı hanede yaşamayan ve öğrenim nedeniyle başka bir hanede yaşayan evli olmayan çocuklardan 25 yaşını doldurmayanlar gelir tespitinde aile içinde değerlendirilmektedir.

    Gelir Testini Ne Zaman Yaptırmalıyım?

    Kanun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrası (g) bendi kapsamında tescil edilen kişilerin gelir testi müracaat bildiriminin (Ek:1) kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmaları gerekmektedir. Söz konusu bir aylık süre içerisinde gelir testine başvurmayanların tescil başlangıç tarihinden itibaren aile içindeki gelirinin kişi başına düşen aylık tutarı olarak, Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen aylık prime esas kazancın (asgari ücretin) iki katı esas alınarak primleri tahakkuk ettirilecek ve bu kişilerin ödemeleri gereken prim miktarı, sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezi tarafından 7201 sayılı Kanuna göre iadeli taahhütlü posta yoluyla kendilerine tebliğ edilecektir. Bu süre Kanunun (60/1 (c-1) )alt bendi kapsamında olduğu tespit edilenler için kendilerine “Gelir testine müracaat bildirimi” (Ek:1) tebliğ edildiği tarihten itibaren altı aydır.

    Gelir Testi Sonucu Ne kadar Prim Ödeyeceğim?

    GSS Statüsü
    Gelir Durumu
    Ödeyeceği Prim
    60/1(c-1)
    Asgari ücretin üçte birinden az olanlar
    Hazinece karşılanır
    60/1(g-1)
    Asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olanlar
    (Asgari Ücret/3) x %12
    60/1(g-2)
    Asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar olanlar
    (Asgari Ücret)x%12
    60/1(g-3)
    Asgari ücretin iki katından fazla olanlar
    (Asgari Ücret)x2x%12

    Gelir Testi Yaptırmak İstemiyorum Ne Yapmalıyım?

    Gelir testi yaptırmak istemeyenlerin, Kuruma veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmak istemediğini yazılı olarak beyan etmeleri gerekmektedir. Bu beyanda bulunan kişilerin aile içindeki kişi başına düşen aylık gelir tutarı, Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen aylık prime esas kazanç alt sınırının iki katından fazla olduğu kabul edilir. Buna göre genel sağlık sigortası primleri, sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezi tarafından tescil tarihinden itibaren asgari ücretin iki katı esas alınarak güncellenir ve “GSS Tescil Bildirimi” (Ek:2) ile 7201 sayılı Kanuna göre iadeli taahhütlü posta yoluyla kendilerine tebliğ edilir.


    Kaynak: SGK
    17 Şubat 2016 Çarşamba

    Facebook neden açılmıyor? 17 şubat 2016

    17 Şubat 2016 Çarşamba Facebook neden açılmıyor? Facebook'a girilmiyor? Bugün akşam saatlerinde facebook kullanıcıları uzun süre facebooka sosyal paylaşım sitesine ve facebook messenger'e giremedi halen devam eden bu sorun ankara'da terör saldırısı'nda ki patlamanın ardından yaşanmaya başladı.
    15 Şubat 2016 Pazartesi

    Facebook Messenger'e SMS özelliği ekleniyor

    Facebook, geçtiğimiz yıl içerisinde Messenger'ını güçlendiriyor ve ödeme yapabilme ve Uber araçları kiralama yeteneğinin yanı sıra AI ilhamlı bir kişisel asistan hizmeti sözü de vermiş durumda. Görünene göre Messenger'ın yeni bir özellikle daha tanışması söz konusu: Birden fazla hesap için SMS plus desteği.

    Bir Facebook sözcüsünün söylediği üzere "Messenger'da insanların herkesle kusursuz bir şekilde iletişim kurması için sürekli olarak yeni yollar yaratmaya çalışıyoruz." Şu anda SMS ve Messenger gibi bütün iletişimlerin tek noktaya toplanması yeteneğini test ettiklerini söyleyen sözcü, bu sayede bütün mesajlarınıza tek bir uygulamadan cevap verebileceğinizi belirtiyor. "Messenger üzerinden SMS mesajlarına erişmeyi tercih ederek, Messenger'ın sunduğu diğer gelişmiş özelliklere de ulaşmış olacaksınız."

    Tabi ki SMS'lerin daha önce de Messenger'da bir seçenek olarak bulunduğunu belirtmekte fayda var. Ancak bu özellik, yeterli ilgiyi görmediği için kaldırılmıştı. Ancak belki de WhatsApp ve Google'ın Hangouts gibi hizmetleri sayesinde, Facebook bir fikir değişikliğine karar verdi. Android Police'in ekran görüntülerinden anlaşıldığı kadarıyla, SMS mesajları daha farklı bir renge sahip olarak mavi yerine mor gözükecekler. Ayrıca bu özellik, istenildiği gibi kapatılıp açılabilecek.

    Messenger üzerinde birden fazla hesap hakkında ise Facebook'un açıklaması "milyonlarca insan telefonlarını aileleri ve arkadaşları ile paylaşıyor. Şimdiye kadar paylaşılan cihazlarda kişilerin kendi hesaplarına ulaşmaları için kolay bir yol yoktu. Bu sebeple, insanların tek telefondan Messenger'a girmelerini ve kullanmalarını sağlayan bir özelliği Android için sunduk."

    Ailelerin ve arkadaşların neden tek bir telefonda Messenger hesabını kullanmasının ne kadar sık olduğu sorgulanabilir bir şey olsa da, bu özelliğin daha çok bir ev ortak cihazı olan tabletler üzerinde kullanışlı olacağı kesin. Aynı zamanda eğer birden fazla hesabınız varsa, örneğin bir kişisel bir de profesyonel hesabınız, bunların arasında hızlı geçiş yapma imkanı da oldukça kullanışlı olacaktır. Göründüğü kadarıyla Messenger uygulamasına seçenekler menüsünden yeni hesaplar ekleyebilecek ve bu hesaplar arasında istediğiniz gibi geçiş yapabileceksiniz. Bu özelliklerin ne zaman tüm Android telefonlara sunulacağı belli değil ancak bu güncelleme yakın zaman içerisinde sunulacak gibi gözüküyor.
    14 Şubat 2016 Pazar

    Deliormanlı filmi geliyor

    Deliormanlı filmi 1 nisan 2016 da vizyona girecek. Başarılı yönetmen Murat Şeker'in bundan önce yönetmenliğini yaptığı ve büyük beğeni kazanan “2 Süper Film Birden”, “Aşk Tutulması”, “Aşk Geliyorum Demez” ve “Çakallarla Dans” seri filmlerinden sonra bu kez de Sarp Levendoğlu’nun başrolde olacağı ‘Deliormanlı’ filmiyle ses getirmeye hazırlanıyor.

    Yapımcılığını Sugarworkz ve TAFF Pictures'ın yaptığı filmin senaryosu Murat Şeker ve Ali Tanrıverdi tarafından kaleme alınırken, filmin başrolünü Avrupa Şampiyonu bir boksörü oynayacak olan Sarp Levendoğlu üstleniyor.

    Çekimleri 2015 Kasım ayında başladı, film de Sarp Levendoğlu'nun partneri Birce Akalay oldu.

    Yönetmen Murat Şeker ise, “Bugüne kadar yaptığım filmlerin dışında bu kez aksiyon türünde bir filmle sinemaseverleri buluşturmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştığımız bu proje her yönüyle Türk Sineması'na farklı bir soluk getirecek diye düşünüyoruz” dedi.

    “Deliormanlı” sinema filminin ön çalışmaları devam ederken, başrol oyuncusu Sarp Levendoğlu, canlandıracağı Savaş Türkyılmaz karakteriyle ringe çıktı.
    13 Şubat 2016 Cumartesi

    Sayısal Loto Sonuçları 13 Şubat 2016

    Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı. 13 Şubat Cumartesi akşamı saat 21:00 da sona erdi. Sayısal lotoyu bilen 1 kişi, kişi 1.710.869,80 TL kazandı. Büyük ikramiyeyi kazanan talihli kuponunu Aydın/Didim de ki bir bayide oynadı.






    Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları

    • 17
    • 19
    • 25
    • 28
    • 32
    • 34
    Büyük İkramiye Kazanan İl/ İlçe: AYDIN / DİDİM


    6 bilen kişi sayısı :
    5 bilen kişi sayısı :
    4 bilen kişi sayısı :
    3 bilen kişi sayısı :
    1
    230
    11.942
    216.587
    Kişi başına düşen:
    Kişi başına düşen:
    Kişi başına düşen:
    Kişi başına düşen:
    1.710.869,80 TL
    3.132,70 TL
    45,55 TL
    7,05 TL

    Whatsapp şikayet edilen kullanıcıların hesaplarını kapatıyor

    Popüler anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp, kullanıcıları rahatsız eden Whatsapp hesaplarını bir bir kapatmaya başladı.

    En çok kullanılan mesajlaşma platformlarından birisi olan Whatsapp, ilk kullanıma sunulduğu tarihlerden beri küçük bir gizlilik sorununa sahipti.

    İstemediğiniz her numaranın size ulaşabilmesini sağlayan ve görmeyi tercih etmeyeceğiniz, rahatsızlık veren mesajlarla karşılaşabilmenizi engelleyemeyen Whatsapp, şikayet edilen kullanıcılar hakkında büyük yaptırımlar uygulamaya başlıyor.

    Önceden bu kullanıcıların hesaplarını geçici olarak engelleyen Whatsapp, bu uyarılara aldırış etmeyerek yaptıklarına devam eden kullanıcıları kalıcı olarak engellemeye başladı.

    Telefon numaraları üzerinden engelleme işlemini gerçekleştirecek olan Whatsapp'ın özellikle ahlaksız içerik paylaşımında bulunan kişileri kalıcı olarak engellediği belirtildi.

    Kalıcı olarak engellenmeye sebep olan diğer etkenler ise tehdit-hakaret içeren mesajlar göndermek ve rahatsızlık vermek.

    Kıdem tazminatı bu ay TBMM'ye gönderilecek

    Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemenin bu ay içerisinde TBMM'ye gönderileceğini açıkladı

    Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu

    Elvan, çalışma hayatında esneklik ve özel istihdam bürolarına yönelik düzenleme tasarısını TBMM'ye sunduklarını, gelecek hafta görüşmelerine başlanmasını öngördüklerini bildirdi.

    Kıdem tazminatının bir fon şeklinde de düzenlenebileceğini ifade eden Elvan, bu konudaki düzenlemenin bu ay içerisinde TBMM'ye gönderileceğini açıkladı.

    Taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik düzenlemenin Maliye Bakanlığınca hazırlandığını belirten Elvan, bunun mart ayında gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

    Başbakan Yardımcısı Elvan, Türkiye'nin geçen yılın son çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarına yönelik beklentilerinin sorulması üzerine, yüzde 4 civarında büyüme beklediğini ifade etti.

    Enflasyonun her zaman tehdit olduğunu vurgulayan Elvan, bunun büyümeye etkisinin azaltılması için çalışmalar yapıldığını anımsattı. Çevresinde önemli sıkıntılar yaşanmasına rağmen, Türkiye'nin cazibe merkezi olmaya devam ettiğine dikkat çeken Elvan, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nun ilk toplantısının bu cumartesi günü gerçekleştirileceğini, yılın ilk 6 ayında yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik bir düzenleme paketini TBMM'ye sevk edeceklerini açıkladı.

    12 Şubat 2016 Cuma

    Cizre'de operasyonlar sona erdi

    GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

    Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Cizre'de ilçenin tamamı kontrol altına alınmış olup, devam eden operasyonda dün 16 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini, daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 8 ayrı binada toplam 24 PKK'lının cesedinin ele geçirildiğini açıkladı. İlçedeki operasyonlarda bugüne kadar 619 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

    Şırnak / Cizre'de ilçenin tamamı kontrol altına alınmış olup, devam eden operasyonda; 16 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, Yapılan aramalarda daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen sekiz ayrı binada toplam 24 bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi ele geçirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 619'dur.), iki Bixi makineli tüfeği, 27 Kaleşnikof piyade tüfeği, altı tabanca, iki RPG-7 Roketatar, dokuz roketatar mühimmatı, 18 el bombası, 113 Bixi makineli tüfeği fişeği, 3.016 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 63 tabanca fişeği, altı el yapımı patlayıcı, iki metre uzunluğunda boş mayon, 129 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, dört tabanca şarjörü, bir nişangâh aparatı, bir Kobra el telsizi, bir dürbün, bir fotoğraf makinesi, 21 hücum yeleği, bir dizüstü bilgisayar, yedi cep telefonu, bir sim kart, bir hafıza kartı, altı flash bellek, dört akü, 1.850 TL para ele geçirilmiş, altı adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir."

    Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların tamamlanmasıyla terör örgütü mensuplarının ilçede neden olduğu tahribat ortaya çıktı.
    Vatandaşların terk ettiği birçok evi kendilerine mevzi yapan teröristler, özellikle okulları ve camileri karargah olarak kullandı. Buralara yerleşen terör örgütü üyeleri binalarda açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş etti.

    TSK ve emniyet unsurlarının bölgeyi kontrol altına alması üzerine teröristler bulundukları binaları ateşe vererek kaçtı.

    AKILLI TAHTALAR"IN BULUNDUĞU OKULDA HASAR

    Nur Mahallesi'ndeki Cizre Atatürk Anadolu Lisesi ile okula ait yatakhane, teröristlerin en fazla zarar verdiği yapılar arasında yer alıyor.

    Operasyonlar başlamadan önce okulu işgal ederek karargah olarak kullanan teröristler, buradan güvenlik güçlerine saldırıda bulundu. Çevresine açtıkları çukurları el yapımı patlayıcılarla tuzaklayan, barikatlar kuran teröristler, güvenlik güçleriyle uzun süreli çatışmaların ardından okulu terk etti.

    Teröristlerin kaçarken ateşe vermesi sonucu akıllı tahtaların bulunduğu lisede büyük hasar oluştu. İlçede bulunan 60 civarındaki okulun yarıya yakınına teröristlerce zarar verildiği öğrenildi.

    TERÖRİSTLER CAMİLERİ KARARGAH YAPTI

    Operasyonlar kapsamında güvenlik güçleri, çok sayıda el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. Sokaklarda teröristlerin özellikle tüplerle hazırladıkları bombaların parçaları ve evlerin duvarlarında terör örgütü lehine yazılar görülüyor.

    Binalardaki tahribat çatışmaların şiddetini gözler önüne sererken, teröristlerin karargah olarak kullandığı camilerde de büyük hasar oluştu.

    Bunlar arasında Nur Mahallesi Kuştepe Sokak'taki cami de bulunuyor.Kur'an kursunun da yer aldığı caminin camlarının kırılmış olması ve teröristlerce güvenlik güçlerine ateş etmek için duvarlara açılan delikler dikkati çekiyor.


    MEHMETÇİK'TEN ÇOCUKLARA ÇİKOLATA İKRAMI 

    Teröristlerin mevzi olarak kullandığı ilçedeki evlerde de hasar oluştu. Evlerin bahçelerine açtıkları deliklerden mevziler arası geçiş sağlayan terör örgütü mensupları, sokaklara çok sayıda barikat kurdu, el yapımı patlayıcı tuzakladı.


    Teröristlerin tuzakladığı patlayıcılar, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilirken, kurdukları barikatlar da kaldırıldı.Operasyonun tamamlanmasının ardından ilçede arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, vatandaşlarla yakından ilgileniyor.


    Mehmetçik, Nur Mahallesi'nde evlerinin önünde oynayan çocuklara çikolata ikram etti. Güvenlik güçleri, sohbet ettikleri çocuklara yakın ilgi gösterdi.

    Euroleague'de Anadolu Efes ve Darüşşafaka'nın sınav günü

    Turkish Airlines Euroleague 2015-16 sezonu Top 16 E Grubu yedinci hafta karşılaşmasında 12 Şubat 2016 Cuma günü temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş bu akşam gruplarında rakipleriyle mücadele edecek. Temsilcimiz Anadolu Efes, OAKA Arena'da Yunanistan’ın Panathinaikos takımı ile oynayacak, maç TSİ 21:45'te başlayacak ve Lig TV 3 ile NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak. Diğer temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş, rus ekip Lokomotiv Kuban ile deplasman da karşı karşıya gelecek, maç TSİ 18:00'da başlayacak ve Digiturk Lig TV 3 kanalından canlı yayınlanacak.

    Game Of Thrones 6. Sezonu

    Game Of Thrones 6. Sezon Ne Zaman Başlayacak? Yeni Sezonda Neler Olacak? Game Of Thrones dizisinin, Yeni sezonun ilk bölümü 25 Nisan'da yayınlanacak ve dizinin yapımcı şirketi HBO heyecanla beklenen dizinin fragmanı yayınladı. Game Of Thrones 6. Sezonun ilk bölümü 25 nisan da amerika da yayınlanmaya başlanacak, ülkemizde ise ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil.

    Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'yı ezerek öldürene 7 yıl hapis cezası

    Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'yı kaldırımda ezerek öldüren Murathan Öztürk 7 yıl hapis cezası aldı.

    İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi’nde Mehmet Emin Kaya'ya 11 Temmuz 2015 tarihinde otomobiliyle aşırı hızla giderken kontrolünü kaybedip kaldırımda ölümüne neden olan ve 87 gün sonra teslim olan sürücü Murathan Öztürk bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne sebep olmak suçundan 7 yıl hapis cezası aldı. Öztürk'ün ehliyeti 2 yıl 6 ay süre ile geri alındı.


    İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, çiçekçi Mehmet Emin Kaya'yı aracı ile ezerek öldüren ve kaçan sürücü Murathan Öztürk'ün,kazadan 30 saniye önce aracıyla ilerlerken drift yaparken görüntüleri ortaya çıkmıştı.
    11 Şubat 2016 Perşembe

    Süper Loto Sonuçları 11 Şubat 2016

    11 Şubat 2016 Perşembe Süper Loto çekiliş sonuçları açıklandı. 9 haftadır devreden süper loto 11 Şubat perşembe akşamı saat 21:00 da sona erdi. 9 haftadır devreden büyük ikramiye 2 kişiye isabet etti. Toplam ikramiye tutarı 25 milyon olan süper loto bu hafta 6 rakamı bilen 2 kişiye 12.024.157.15 TL ikramiye verildi. 5 Bilen 480 kişi 3.904.10 TL, 4 bilen 26255 kişi 76.85 TL kazanırken 3 bilen 514075 kişi de 6.75 TL kazandı.







    11/02/2016 - Süper Loto Çekiliş Sonuçları

    • 18
    • 27
    • 33
    • 38
    • 43
    • 53

    Galaxy S7 Edge Tasarımı internete sızdı

    Samsung’un çok yakında tanıtacağı Galaxy S7 Edge, internete sızdı!

    Samsung'un yeni amiral gemilerinin tanıtılmasına iki haftadan kısa bir süre kaldı. Henüz resmi olarak görünmeyen cihazın çoğu özelliğini sızıntılar yoluyla öğrendik, bu yüzden sanırız tanıtımda bizi şaşırtacak bir şey görmeyeceğiz.

    Galaxy S7 ve S7 Edge'i geçen günlerdeki sızıntılarda görmüştük. Şimdi ise karşımızda Galaxy S7'ye ait yeni bir çizim var. Tasarımın pek değişmeyeceğini bildiğimizden son sızıntıda bizleri şaşırtacak bir yenilik içermiyor.

    Samsung'un yeni telefonlarını 21 Şubat'ta, MWC 2016'nın hemen öncesinde tanıtması bekleniyor.
    10 Şubat 2016 Çarşamba

    Dikkat kalp krizi riski altında olabilirsiniz!


    Kalp krizi riski bu kişilerde daha yüksek.

    Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi kardiyolog Prof. Dr. Harun Kılıç, kalp krizinin ansızın başladığını belirterek, “Kalp krizi tüm dünyada en sık ölüm sebeplerindendir. Olay çok ani başlar ve çok acı sonuçlara sebep olur. Yaşlıları daha fazla tutsa da orta yaş ansızın ölüm için daha risklidir" dedi.

    Kılıç, yaptığı açıklamada, kalp krizinin sebepleri arasında kalbi besleyen damarlardan birinin veya bir kaçının tıkanmasıyla olduğunu söyledi.

    Kan pıhtısının kalp damarlarını tıkadığını vurgulayan Kılıç, damar daralması ve kan pıhtısının esas nedeninin ise "ateroskleroz" denilen damar sertleşmesi olduğunu belirtti.
    Kılıç kalp krizinin zamanının olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu;

    "Ancak, sabah saatlerini, kış ve yaz mevsimini, ağır stres ve üzüntü zamanlarının sevdiğini biliyoruz. Kalp krizinin belirtisi göğüs ağrısı. 'Önemsiz, geçer' demeyelim.

    Göğüs ağrısı, terleme ve göğüste baskı varsa aksi ispat edilene kadar kalp krizi gibi önlem alalım. Hemen 112’yi arayalım veya en yakın acil servise gidelim. Göğüs ağrısı sonrası her saat, her dakika geriye sayan ama ne zaman patlayacağını bilmediğimiz bir saatli bomba gibidir. Bir saat önce önümüzde göğüs ağrım var diyen arkadaşımız veya sevdiğimiz birisi gözümüzün önünde ölebilir. Kalp krizi tüm dünyada en sık ölüm sebeplerindendir. Olay çok ani başlar ve çok acı sonuçlara sebep olur. Yaşlıları daha fazla tutsa da orta yaş ansızın ölüm için daha risklidir."

    Kalp krizinde erken müdahalenin hayat kurtardığını vurgulayan Kılıç, ölümlerin yarısının kriz başladıktan sonraki ilk saat içinde ortaya çıktığını aktardı.

    Kılıç, kalp krizinin acil bir durum olduğunu belirterek, "Hastaneye yatmayı ve yoğun bakımı gerektirir. Zaman geçtikçe yaşamı yitirme ihtimali artacak ve harap olan kalp kası miktarı artacaktır.

    Erken teşhis, erken hastaneye ulaşmak, erken ve doğru müdahale hayat kurtaran zincirdir" ifadesini kullandı.

    Harap olan kalp kasının telafisi yoktur. Kalp krizinin ilerlemesini durdurmak, kalp hasarını en az düzeyde tutmak için hastanın bir an önce hastaneye yetiştirilmesi gerekmektedir.


    Anadolu Yakası'na sürücüsüz metro geliyor

    Yıl sonunda hizmete girmesi planlanan Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy hattı, Türkiye'nin ilk 'sürücüsüz' metrosu olacak. Anadolu Yakası'nın ikinci metrosu olacak hatta yine ilk kez "peron kapı" sistemi kullanılacak.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, Anadolu Yakası'nda toplu ulaşımı kolaylaştıracak yeni metro hattıyla Üsküdar-Sancaktepe 24 dakikaya inecek.
    Hat, 20 kilometre ve 16 istasyon ile depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre tünelden oluşacak. Hatta 126 vagon hizmet verecek.
    Çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğü metro inşaatında 2 bin 430 personel, 11 istasyonun bir an önce tamamlanması için hizmet veriyor. Şu anda istasyonda elektromekanik sistemlerle tavan ve yan duvarların kaplaması yapılıyor.
    Üsküdar-Çekmeköy hattının tamamlanmasıyla Anadolu Yakası'nın ana ulaşım ağının önemli bir aksı tamamlanmış olacak. Türkiye'nin ilk "sürücüsüz" metro hattı olma özelliğiyle dikkat çeken Üsküdar–Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy hattı, yıl sonunda hizmete girecek.

    Aynı zamanda Anadolu Yakası'nın ikinci metrosu olacak hatta yine ilk kez "peron kapı" sistemi uygulanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni metro hattıyla vagonlara biniş sisteminde de değişikliğe giderek, vatandaşların güvenliği için vagon girişlerine "peron kapı" yerleştirecek.
    Otomatik sistemle kendisini park edebilme özelliğine sahip metroda, sürücü kabini olmayacağı için yolcular en önde tünelleri izleyerek seyahat edebilecek.
    Vagonlardaki olağan durumlara karşı da istasyon yönetimi vagonların içini kameralarla gözetleyecek.
    Paris ve New York gibi dünyanın en büyük metro istasyonlarından bile daha konforlu olacak yeni metro hattında engelli vatandaşlar, hiçbir yardım almadan metro istasyonunu tek başına kullanabilecek.
    Üç ilçeden geçecek olan metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe'nin de aralarında bulunduğu 16 istasyon yer alacak.
    Şehrin ulaşımında önemli bir yeri dolduracak hattın bitmesiyle Çekmeköy-Sancaktepe'den Üsküdar 24, Kartal 59, Yenikapı 36, Taksim 44, Hacıosman 68, havalimanı 68 ve Olimpiyat Stadı 78 dakika sürecek.

    AA

    30 Bin Öğretmen Bugün Ataniyor

    MEB, 30 bin öğretmen atamasını yarın saat 11.00'de yapacak.


    Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yarın düzenlenecek törenle 30 bin öğretmen kadrosuna atama yapılacak.
    MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, 30 bin öğretmen kadrosuna atama, bugün saat 11.00'de


    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve diğer yetkililerin de katılımıyla MEB Şura Salonu'nda düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek.

    AA
    9 Şubat 2016 Salı

    Valencia - Barcelona maçı hangi kanalda?

    10 Şubat 2016 çarşamba günü Valencia vs Barcelona maçını hangi kanalın yayınlanacak. Milli oyuncumuz Arda Turan'ın da forma giydiği Barcelona takımı Kral kupasında Valencia ile karşı karşıya gelecek. Çarşamba akşamı saat 19:00 da başlayacak mücadeleyi uyduda şu kanallar yayınlayacak;




    Uydu kanalları;

    Arena Sport 3 HD (cro)
    beIN Sports MENA 3 HD
    Canal+ Partidazo / HD
    Digi Sport 1 (hun) / HD
    Sport TV1 (portugal) / HD
    Abono Fútbol 1 / HD

    Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek PFDK'ya sevk edildi

    Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in PFDK'ya sevk edildikleri duyuruldu Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiklerini açıkladı.

    TFF'den yapılan açıklama şöyle;

    FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü Başkanı AZİZ YILDIRIM'ın medyada yer alan "sportmenliğe aykırı açıklamaları " nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. Maddesi uyarınca 09.02.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

    GALATASARAY A.Ş. Kulübü Başkanı DURSUN AYDIN ÖZBEK'in medyada yer alan "sportmenliğe aykırı açıklamaları " nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca 09.02.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

    Zuhal Topal'ın Evlendirme Programında ŞEHİT Tartışması.




    Zuhal Topal’ın programına katılan damat adayı Zekeriya Bey, gelin adayına “Sizi eleştirmek istiyorum, perşembe günü gelen adayınıza 'sen askerliğini yaptın mı' diye sordunuz ve o akşam saatlerinde Türkiye şehit verdi ve siz burada oynadınız” dedi. Sunucu Zuhal Topal “Biz bu yayını yapmak durumundayız, burada herhangi bir adayımıza neden oynuyorsun demek çok yersiz, hayat devam ediyor. Sen de buraya gelmeseydin o zaman” diyerek damat adayına tepki gösterdi. Topal'ın bu sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve pek çok twiter kullanıcısı #özürdilezuhaltopal hashtage altında kampanya başlattı.

    Kanal İstanbul güzergâhı engele takıldı

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, geçtiğimiz hafta İstanbul’un büyük projeleri arasında gösterilen Kanal İstanbul için, “Uzmanların yaptığı çalışmalarda sit bölgeleri için bazı tereddütler oluştu. Bu yüzden güzergâhı yeni baştan ele almak ihtiyacı doğdu” dedi. Bakan Yıldırım’ın sözünü ettiği ‘sit alanlarının’ İstanbul’un en eski yerleşim yeri olarak kabul edilen antik çağdan kalma Yarımburgaz Mağaraları’ olduğu iddia ediliyor.

    Daha önce Kanal İstanbul’un geçeceği güzergâh olarak Küçükçekmece-Bahçeşehir- Arnavutköy hattı öne çıkmıştı. Hiçbir zaman bu konuda net açıklama yapılmasa da bu bölgedeki bazı projeler ve mevcut konutların, ‘Kanal İstanbul manzaralı’ diye satıldığı biliniyordu. İşte tarihi Antik Çağ’a, yaklaşık 400 bin yıl eskiye dayanan Yarımburgaz Mağaraları da tam bu hattın girişinde bulunuyor. İstanbul’un yaklaşık 22 kilometre batısında, Küçükçekmece Gölü’nün 1.5 kilometre kadar kuzeyinde, Başakşehir İlçesi’nin Altınşehir semtinde bulunan Yarımburgaz Mağaraları, bir dönem hiçbir izin alınmadan tarihi dizilerin ‘film seti’ de olmuştu. En son Muhteşem Yüzyıl’ın 43. ve 44. bölümlerindeki bazı önemli sahneler bu mağarada çekildiği için soruşturma başlatıldı. Sevilen bir diğer dizi Leyla ile Mecnun da bazı sahneleri bu mağaralarda çekildiği için büyük tepki toplamıştı.

    UZUNLUĞU BİR KM’Yİ BULUYOR
    Uzunluğu yaklaşık 1 kilometre olan Yarımburgaz’ın içinde, tavan yükseklikleri 15 metreye ulaşan odalar bulunuyor.
    Muhteşem Yüzyıl’da Pargalı İbrahim’in tedavi edildiği yer olarak Yarımburgaz Mağaraları dizi seti olarak kullanıldı. Bu sırada mağaraların duvarına yazılar yazıldığı için soruşturma başlatıldı.

    ÇATALCA’DA İNCEĞİZ MAĞARALARI ÖNE ÇIKTI
    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde açıkladığı ve Çılgın Proje olarak lanse edilen Kanal İstanbul’da öne çıkan ilk güzergâh Çatalca idi. Çatalca da önemli arkeolojik buluntulara ev sahipliği yapıyor. Çatalca’daki İnceğiz Mağaraları’nın tarihi milattan önce 3. yüzyıla kadar dayanıyor.


    2001’DE 1. DERECE SİT ALANI İLAN EDİLDİ
    2001 yılında 1. Derece Arkeolojik-Doğal Sit Alanı ilan edilen Yarımburgaz Mağaraları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin halen Sazlıdere Barajı ile Çekmece Gölü arasındaki su yolunu kanal şeklinde baraja kadar açıp mağaranın önünün sandallarla geçilebilecek Venedik tarzı bir proje üzerinde çalıştığı ifade ediliyor.

    Amedspor - Fenerbahçe maçı hangi kanalda?

    9 Şubat 2016 salı günü Amedspor - Fenerbahçe maçı saat 13:00 da A Haber kanalından naklen yayınlanacak. Diyarbakırda oynanacak maçı Hakem İlker Meral yönetecek. Ziraat Türkiye kupası Amedspor - Fenerbahçe maçını türksat 4a uydusundan, digiturk, dsmart ve dilerseniz internetten canlı a haber kanalını seyredebilirsiniz.
    8 Şubat 2016 Pazartesi

    THY Batman ve Superman filmine sponsor oldu

    Türk Hava Yolları 2016 yılının en çok beklenen filmlerinden "Batman v Superman: Adaletin Şafağı"na resmi sponsor oldu. Bu sponsorlukla dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi olarak Türk Hava Yolları hayal dünyasının en ünlü şehirlerinden Gotham City ve Metropolis’i de geniş uçuş ağına eklemiş oldu. Türk Hava Yolları, Warner Bros Pictures ile gerçekleştirdiği bu işbirliği için Türk Hava Yolları filosundan bir Boeing 777-300 ER tipi uçağını da film temalı olarak boyayarak giydirdi. Uçağın her iki tarafında eskitme yöntemiyle Batman ve Superman’in logoları yer aldı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı M. İlker Aycı gerçekleştirilen sponsorluk ile ilgili olarak THY Teknik Hangarı’nda düzenlenen tanıtım töreninde yaptığı konuşmada "Bu yılın en önemli filmlerden birine sponsor olmaktan heyecan duyuyoruz. Bu filmin Türk Hava Yolları markasına olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum " diyerek şunları söyledi: 2016 yılı bizim için kritik hedefler koyduğumuz bir yıl. 2023 hedeflerimize ulaşmak noktasında 2016’nın bizim için önemli bir yeri olacaktır. Koyduğumuz büyüme hedefi önemli karlılık hedefi, koyduğumuz yeni destinasyonları açarken hizmet kalitesini yukarıya çıkarmak için müştenin gözünde daha itibarlı bir havayolu şirketi durumuna yükseltmek ana hedefimizidir. Bu yılı müşterilerimizin kalplerine dokunma yılı ilan ettik."

    DÜĞÜM BUSINESS CLASS'TA ÇÖZÜLECEK

    İlker Aycı filmin düğümünün THY uçağının Business Class bölümünde çözüleceğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: " Nereye bir havayolu şirketi gidebilecekse, ister reel dünyada, ister sanal dünyada, ister sosyal medyada, orada THY olacak ve oraya uçacaktır. Bu anlamda önümüze koyduğumuz ufuk ve vizyon çerçevesinde bu Batman ve Supermen filminde bizim, ki bu yılın en büyük prodüksiyonlarından 350 milyon dolarlık bir dev prodüksiyon. Tabi ki böyle büyük prodüksiyonunun gişe rekoru kırması beklenir. Böyle beklenen bir prodüksiyonda iki super kahraman böyle bir filmde bir araya geliyor. Bu iki super kahramanın arasına bu filmin içersine reklam yerleştirmek üzere bir anlaşma yaptık. Warner Brnos ile bir işbirliği yaptık. Neticesinde THY uçağının görüntüsü hem filmin içerisinde hem de içten görüntümüz bulunacak ve logomuz olacak. Bir de filmin önemli sahneleri içersinden birinde, filmin düğümlerinden birisi bizim Business Class’ta çözülecek. Bu anlamıyla da THY uçağı önemli bir yer teşkil edecek. "

    BEN AFFLECK REKLAM FİLMİNİ ÇEKECEK 

    THY’nin sponsor olduğu filmin yöneticisi Warner Bros. Pictures Kıdemli Başkan Yardımcısı Gane Garlock "Batman ve Superman’i partnerimiz Türk Hava Yolları ile gökyüzüne uçurmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. Türk Hava Yolları’na ait bir uçağın içten ve dıştan görüntülerinin yer aldığı "Batman v Superman: Adaletin Şafağı" filminde kullanılan Batmobile aracının resmi taşıyıcı sponsoru da Türk Hava Yolları iştiraklerinden Turkish Cargo oldu. Buna göre Turkish Cargo dünyanın çeşitli yerlerindeki organizasyonlara Batmobile’ın taşınmasını sağlayacak. Filmde Batman rolünde izlediğimiz ünlü oyuncu Ben Affleck ve LexLuther karakterini canlandıran aktör Jesse Eisenberg ile bir reklam filmi çeken Türk Hava Yolları önümüzdeki günlerde bu filmin de yayınına başlayacak. "Batman v Superman: Adaletin Şafağı," filminin resmi sponsoru olan Türk Hava Yolları bu kapsamda filmin Los Angeles ve Londra’da gerçekleşecek galalarına da sponsor oldu. Türk Hava Yolları önümüzdeki günlerde sosyal medya üzerinde gerçekleştireceği " Batman v Superman: Adaletin Şafağı" filmi temalı bir yarışma düzenleyecek. Yarışma sonucu kazananları filmin Los Angeles’da gerçekleşecek galasına Türk Hava Yolları’nın davetlisi olarak katılacaklar. Bu sponsorluk sonrası Türk Hava Yolları yolcularını film temalı bir takım sürprizler bekliyor. Buna göre; Yetişkinler için göz maskesi, terlik gibi ürünlerden seyahat kitleri,çocuklar için terlik, çocuk kulaklıkları ve saat gibi ürünlerden oluşan seyahat kiti, temalı uçak içi menü kartları ve yiyecek ikramları ,film temalı Miles&Smiles kartı yolcumuzun kullanımına sundu. "Batman v Superman: Adaletin Şafağı" filmiyle ilgili olarak Türk Hava Yolları’nın Facebook ve Twitter hesaplarını takip edebilecekler. Ayrıca hashtag, #flytogotham #flytometropolis kullanarak film hakkında online konuşmalara da katılabilecekler.

    Batman v Superman sponsorlarından olan THY, Batman karakterini canlandıran Ben Affleck ve Superman’in azılı düşmanlarından Lex Luthor’un rol aldığı reklam filmlerini yayınladı.


    "Batman v Superman" filminin ana sponsorlarından biri olan Türk Hava Yolları, Amerika'da her yıl düzenlenen Amerikan Futbol Ligi'nin şampiyonluk maçı sırasında iki yeni reklam yayınladı. "En çok ülkeye uçan havayolu; Türk Hava Yolları, yeni uçuş noktasını gururla sunar" ifadesiyle başlayan reklam filmlerinde Türk Hava Yolları'nın Gotham City ve Metropolis isimli hayali şehirlere seferler düzenlediği belirtiliyor.


    Sevgililer Günü Komik Capsler

    Sevgililer günü capsleri ve Sevgililer gününe özel komik capsler. 14 Şubat sevgililer günü yaklaşırken sosyal medyayada birbirinden komik capsler paylaşılmaya başlandı. İşte birbirinden komik ve eğlenceli o capsler.


    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

    Altın Gram Fiyatı Yükseldi.

    Altının gram fiyatı, yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesine çıkarak 110,28 lirayı gördü. Haftaya yükselişle başlayan altının gram fiyatı, 110,28 lira ile 16 Ekim 2015 tarihinden bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra şu dakikalarda 109,40 lira seviyelerinde dengelendi. Altın ons fiyatı ise cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalmasının ardından yüzde 1,56 yükselerek 1.175 dolar ile 28 Ekim 2015 tarihinden bu yana en yüksek seviyesine çıkmıştı.

    Bugün 1.174 dolardan güne başlayan altının onsu, şu dakikalarda 1.165 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 181 liradan, Cumhuriyet altını ise 735 liradan satılıyor.

    AA

    Kutsi'ye Hapis Şoku! 60 Yil Hapsi İsteniyor

    Şarkıcı Kutsi'nin, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarından 21 yıldan 60 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması isteniyor. Sahte çürük raporu almak suçundan 60 yıla kadar hapsi istenen Kutsi, ‘depresif bozukluk’ sebebiyle aldığı sevk geciktirme raporlarının gerçek olduğunu öne sürdü. Kutsi küçük yaşta ‘Stevens Johnson Sendromu’na yakalandığını söyledi. Sahte çürük raporu soruşturması kapsamında aralarında şarkıcı Kutsi'nin de bulunduğu 30 kişi hakkında 2015 yılında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede Kutsi'nin çete ile irtibata geçerek askere gitmemek için 'depresif bozukluk' tanıları ile birer yıl arayla 3 kez sevk geciktirme raporu aldığı kaydedildi. Kutsi'nin avukatı Sabahattin Güman'ın iddiasına göre 20 Aralık 2006, 26 Aralık 2007 ve 16 Ocak 2009 tarihlerinde verilen ve sahte olduğu iddia edilen sevk geciktirme raporları, Kutsi'nin ruhsal sağlığının bozukluğundan kaynaklı verilmiş gerçek raporlar. Üç rapor da uzman doktorların tamamının oy birliği ile alındı ve 10 doktor tarafından imzalandı. Kutsi avukatı Güman aracılığı ile mahkemeye gönderdiği dilekçede 'Lekelenmeme hakkım çiğnendi' dedi ve rüşvet ve resmi belgede sahtecilik iddiasının delilsiz olduğunu ifade etti. Sevk geciktirme raporlarının, kendisinin ruh sağlığı bozukluğundan (depresif bozukluk) kaynaklı verilmiş gerçek raporlar olduğunu ifade eden Kutsi, "Bana konulan psikolojik ve ruhsal bozukluğa, henüz 14 yaşımda iken tanısı konulan 'Stevens Johnson Sendromu' etkili olmuştur. Bu hastalık nadir görülen ve ölümcül sonuçlar doğurabilen bir sendromdur. Sahte olduğu iddia edilen raporlarda 10 doktorun imzası vardır. Haşmet Işıklı dışında diğer doktorların hiçbirisinin ceza davası yoktur" dedi. Kutsi'nin avukatı Sabahattin Güman, müvekkilinin geçmişi araştırılmadan alınan bu üç raporun sahte olduğunu iddia etmenin 'lekelenmeme hakkına' aykırılık oluşturduğunu öne sürdü. Kutsi'nin iddianamede rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarından da 21 yıldan 60 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması isteniyor. Kutsi'nin de aralarında bulunduğu 31 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede emekli Tabip Albay Dr. Haşmet Işıklı hakkında ise 302 yıla kadar hapsi isteniyor.

    20-30 bin dolara sahte çürük raporu iddiası
    İddianamede Kutsi'ye verilen raporlar incelendiğinde içeriğinde ve sürecinde hiçbir değişiklik yapılmadığı anlatılıyor. Kutsi'nin en son heyet raporunda 'askerlik yapmaya elverişlidir, komando olamaz' raporu aldığı halde 25 Kasım 2010 tarihi itibarıyla bakaya olarak arandığı bildirildiğinden daha önceki almış olduğu raporları da askerlikten kurtulmak amacıyla aldığı iddia ediliyor. İddianamede askerlikten kurtulmak isteyen şüphelilerin 20-30 bin dolar karşılığı sahte çürük raporualdırdıkları öne sürülüyor.

    Stevens Johnson nedir?
    Stevens Johnson Sendromu cilt ve mukoza zarının ilaç veya enfeksiyona karşı ciddi şekilde reaksiyon gösterdiği bir rahatsızlık. Gribe benzeyen belirtilerle başlayan hastalık, cildin üst katmanının ölerek dökülmesi ve ağrılı kırmızı veya morumsu kızarıklıklar olarak görülüyor.

    Kaynak: BUGÜN
    Yukarı Çık